voorzitter pec kunstgrasdiscussie over rug van spelende kinderen

De preses vindt dat de discussie over het kunstgras momenteel ’te ver’ gaat. “Een meting naar de schadelijkheid van rubber is een goede zaak, zeker. Alleen moeten we ook niet doorslaan”, aldus Visser op de voetbalsite.

In het Zwolse stadion liggen overig synthetische korrels. Geen rubbergranulaat dus, wat na een uitzending van tv-programma Zembla in opspraak raakte door de aanwezigheid van mogelijk kankerverwekkende stoffen.

Hybride velden
Overigens stelt sportmarketeer Chris Woerts tegenover VI dat we in Nederland het kunstgras zo snel mogelijk uit het topvoetbal moeten verbannen. “Honder procent verbieden”, stelt hij. Nederland zou met de kunstmatige grasvelden namelijk een steeds groter gat creëeren met de voeballanden om ons heen.

Een goede oplossing is volgens hem de zogenaamde hybride velden: 90 procent echt gras en 10 procent kunstgras.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.