volle kruisverheffing in raalte zwaait pastoor verweij uit

Na twintig jaar werkzaam te zijn geweest in de parochie, gaat Verweij genieten van zijn emeritaat. En dat ging uiteraard niet onopgemerkt voorbij.

In de twee uur durende mis werd hij bijgestaan door een koor van ongeveer vijftig leden, bestaande uit alle koorleden van tien kerken.

Na afloop kon iedereen persoonlijk afscheid nemen van de pastoor in de kerk, maar ook in Zaal Zwakenberg.

Heeten
Na het afscheid verdwijnt pastoor Verweij niet compleet uit het zicht. Hij verruilt namelijk zijn woning aan de Zwolsestraat in Raalte met de pastorie aan het Dorpsplein in Heeten. En als emeritus pastor zal hij nog regelmatig voorgaan in de verschillende kerken van de parochie.

Opvolgers
Vrijdag werd de opvolger van pastoor Verweij al geïnstalleerd. Dat is Joost Baneke (64), die de komende jaren als pastoor werkzaam zal zijn in de parochies van Deventer en Raalte, de Lebuïnusparochie en de Parochie Heilig Kruis. Dat vond plaats in de H. Nicolaaskerk in Schalkhaar.

Baneke kreeg symbolisch de sleutels van de kerken van beide parochies overhandigd en werd als pastoor geïnstalleerd.

Zondag 16 oktober, zal pastoor Baneke voor het eerst voorgaan in de basiliek van de H. Kruisverheffing in Raalte. Een mooie gelegenheid nader kennis te maken met de nieuwe pastoor. Hijzelf zegt daarover op de website van de parochie: “Ik kijk er erg naar uit, ik zie het als een grote uitdaging om in het mooie Salland werkzaam te mogen zijn. En ik hoop zo snel mogelijk kennis te maken met veel parochianen.”

Meer foto's