verrassende bekerstunt heeten

In de eerste ronde van de districtsbeker werd Heeten gekoppeld aan Dieze West uit Zwolle. Waar Heeten zijn competitiewedstrijden in de zondag 3e klasse B afwerkt, doet Dieze West dit in de zondag Hoofdklasse A. Het klassenverschil op papier was dus groot tussen beide ploegen en Heeten heeft daarnaast te kampen met een fiks aantal blessures.

Maar liefst zeven spelers miste Heeten vanmiddag door fysiek ongemak, waardoor er vandaag vijf spelers aan de aftrap stonden die normaliter in het tweede elftal hun wedstrijden spelen. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een vervelende middag voor Heeten, maar dit werd het allerminst.

Heeten verkocht zijn huid duur en nam direct na de aftrap zelfs brutaal de leiding. Nadat de thuisploeg de bal had veroverd, counterde het meteen richting het doel van Dieze West. Rechtsbuiten Sem van Dartel schoot de voorzet vanaf links meteen tegen de touwen waardoor Heeten in de eerste minuut gelijk op voorsprong kwam: 1-0.

Ondanks dat Dieze West veelvuldig de bal had, gaf Heeten bovendien ook weinig weg. Dat het in de 24e minuut 1-1 werd was dan ook een domper voor de thuisploeg. Lauwand Suleiman nam deze gelijkmaker namens Dieze West voor zijn rekening. Er zouden in het vervolg van de eerste helft zelfs nóg drie goals gaan vallen in Heeten. Deze werden merkwaardig genoeg allen vanaf de strafschopstip gemaakt.

In de 35e minuut mocht als eerst Heeten aanleggen vanaf elf meter en schoot Rick Kemper de penalty binnen: 2-1. Op slag van rust leken beide teams met een 2-2 gelijke stand de rust in te gaan toen Caleb Rahajaan namens Dieze West een penalty mocht binnenschieten. Echter kreeg direct hierna ook Heeten nog een penalty voorafgaand aan het rustsignaal, waardoor Rick Kemper weer vanaf elf meter mocht scoren. Het resultaat was dus een 3-2 ruststand na een interessante eerste helft.

In de tweede helft ging Heeten, naast vechten voor elke meter, ook nog eens goed voetballen en werd de mooie bekermiddag volmaakt voor de thuisploeg. Een goede aanval over rechts resulteerde in de 4-2 van Luuk Maas in de 55e minuut. Tien minuten voor tijd volgde de vierde penalty van de middag en de derde voor Heeten en Rick Kemper. Kemper maakte ook de derde keer deze middag geen fout en zorgde voor de 5-2 eindstand.

Een verrassende uitslag na een aparte middag zorgde dus voor opgewekte gezichten bij de Heetenaren, zo zag ook trainer Alex Booij: “Dit is een mooie opsteker voor ons. We hebben de nodige problemen met de vele blessures die we hebben. Vandaag hadden we vijf jongens van het tweede erbij. Door het lage tempo van Dieze West konden wij alles dichtlopen en ons in de wedstrijd vechten. In de tweede helft kwamen we er zelfs steeds beter uit en konden we ook nog goed tegengas geven.”

Eén van de dingen die de wedstrijd opmerkelijk maakte waren de vele penalty’s. Booij zei hierover het volgende: “Het waren geen gemene overtredingen maar net een duwtje of net een handsbal. Het geluk hadden we vandaag ook mee. Al moet ik ook zeggen dat de tweede helft qua spel gelijk opgaand was”.

Volgende week staat er voor Heeten weer een competitiewedstrijd op het programma wanneer het in eigen huis Witkampers ontvangt. In de competitie draait Heeten een stuk stroever en staat het voorlaatste met vijf punten uit zeven wedstrijden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.