tweede overwinning op een rij voor wijhe92

Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide clubs nog in een spectaculaire 6-7 overwinning voor Turkse Kracht. Toch merkte Hans van der Hoop, trainer van Wijhe’92, geen extra spanning bij zijn spelers. De oud-trainer van SV Schalkhaar vertelt: “Dat was natuurlijk een achterlijke uitslag. Het was deze keer in ieder geval geen wedstrijd waarin we 7 tegendoelpunten zouden krijgen. We hadden er wel zelf 6 kunnen scoren, maar dat hebben we verzuimd. Mede daardoor bleef het lang spannend.” De oefenmeester doelt daarmee op de tweede helft, waarin Wijhe kans op kans kreeg om te scoren. “Het waren er te veel om op te noemen”, aldus Van der Hoop.
De uitslag was volgens de trainer een magere afspiegeling van de verhoudingen tussen beide elftallen. De eerste helft verliep nog rommelig, mede door een hoofdblessure van Tim Mulder . “Het was lang onduidelijk of hij kon blijven spelen”, zegt Van der Hoop. Na ruim 25 minuten ging de achterhoede van Turkse Kracht echter in de fout, waardoor Ricardo Heerink de 1-0 op het bord kon zetten. Dit bleek uiteindelijk ook de ruststand te worden. “Na rust waren we heer en meester”, vervolgt Van der Hoop, “maar het duurde ontzettend lang voordat we op 2-0 kwamen.” Het duurde tot de 67e minuut voordat Niels Ruiter na een knappe actie de wedstrijd leek te beslissen door uit een herkansing de 2-0 te scoren. Ondanks de vele kansen die Wijhe daarna nog creëerde voor de 3-0, bleef de derde treffer uit. “En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel”, zegt Van der Hoop. Het gevolg was dat Turkse Kracht zo’n 10 minuten voor het eindsignaal op 2-1 kwam. Omdat beide ploegen in het restant niet meer tot grote kansen kwamen, kwam de zege voor Wijhe niet meer in gevaar.
Volgende week gaat Wijhe’92 proberen de goede lijn door te zetten, al zal dat tegen koploper Overwetering geen gemakkelijke klus worden. De wedstrijd, die op het veld van Overwetering zal worden afgewerkt, begint aanstaande zondag om 14.00 uur.

UITSLAGEN EN TUSSENSTAND
Lemelerveld – Eerbeekse Boys 6-2
Witkampers – Twenthe 2-2
Columbia – Albatross 1-2
Vaassen – Warnsveldse Boys 2-3
Wijhe’92 – Turkse Kracht 2-1
Heeten – Overwetering 0-2
TKA – Sportclub Lochem 2-3

PositieTeamGespeeldPunten
1Overwetering618
2Lemelerveld615
3Witkampers611
4Warnsveldse Boys610
5Columbia69
6Wijhe’9269
7Turkse Kracht67
8Albatross67
9Eerbeekse Boys66
10Sportclub Lochem66
11TKA66
12Twenthe65
13Heeten65
14Vaassen63

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.