tikato in burkina faso krijgt ruim 28 000 euro van stoppelhaene oogstgave

Het project is aangedragen door Regien Grijpma uit Raalte. Haar oom was net als pater Balemans vanuit de congregatie Witte Paters meer dan 40 jaar werkzaam in Burkina Faso.

In een presentatie liet Sanne Hazenberg zien hoe het ingezamelde geld wordt besteed en deels al is besteed. Er is een tuin van 2 hectare aangelegd als compleet project. Dus naast irrigatie, machines, brandstof, zaden en opleidingen voor de vrouwen bijvoorbeeld ook een hekwerk om de oogst te beschermen tegen dieren. De machines zijn in de regio gemaakt, zodat onderdelen voor vervanging beschikbaar zijn.

Doel van het project is dat 40 gezinnen een bestaanszekerheid krijgen en jaarrond gewassen kunnen telen in plaats van alleen in het korte regenseizoen. In een indrukwekkende videoboodschap die kort geleden is opgenomen in Tikato, vertellen de mensen daar hoe belangrijk dit project voor hen is en wat ze inmiddels gerealiseerd hebben. De eerste oogst is al binnen. Dit project heeft hen hoop gegeven voor de toekomst en ze bedanken alle inwoners van Salland voor de solidariteit met hen.

Met het overmaken van het geld is het Oogstgaveproject niet klaar. Er wordt ook een verantwoording afgelegd. Daarnaast zal de stichting Balemans op de boerendag tijdens Stöppelhaene 2017 weer aanwezig zijn, om iedereen te laten zien wat er is bereikt met de opbrengst van de oogstgave 2016.

Met nog meer geld kunnen ze ook nog zonnepanelen aanschaffen voor de energievoorziening. Dus voor wie nog graag wat wil geven, er kan nog altijd worden gestort op NL45 RABO 0142 9671 57, Oogstgave.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.