sv nieuw heeten grijpt periodetitel na knappe zege

Op deze herfstachtige zondag werd de eerste periodetitel weggegeven in de Vijfde Klasse. Om deze te behalen moest de ploeg van Harold Sneller aan kop blijven. Het enige wat vandaag telde was de winst. En dat was precies wat de ploeg van Sneller deed.

In de eerste helft had de thuisploeg moeite met de manier van spelen van de Luttenbergers. Daaruit ontstonden enkele kansen maar deze werden niet verzilverd. De thuisploeg ging beter met de mogelijkheden om en kwam in de gelijkopgaande strijd in de veertiende minuut op voorsprong door Erik ten Have.

Een vijftal minuten voor rust kwam Nieuw Heeten voor de tweede keer tot scoren. Het was opnieuw Ten Have die de bal achter de SDOL-doelman wist te krijgen.

“We hadden in de eerste helft moeite met hun fanatisme en manier van druk geven. We kwamen niet in ons spel en daardoor creëerden zij enkele kansen maar gelukkig hebben deze niet benut. Ze waren gevaarlijker, maar wij hebben de kansen die we kregen goed afgemaakt. Ik vond de eerste helft dat we onder de maat speelden, maar het was ook de kwaliteit van SDOL dat wij niet in ons spel kwamen”, aldus de oefenmeester van Nieuw Heeten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld en was de thuisploeg de bovenliggende partij. Een minuut na rust werd de stand op 3-0 gebracht door Erik ten Have, die zijn derde van de middag maakte.

[youtube url=”//staging2.youtube.com/embed/N5zqdC3pGCg”]

Na iets meer dan een uur voetballen wist Jort Schutte de vierde treffer van de middag te maken en was de buit binnen voor de thuisploeg. Door puntverlies van Mariënheem (2-0 verlies tegen FC RDC) greep Nieuw Heeten de eerste periodetitel van het seizoen.

“We gingen er vandaag vanuit dat we gewoon moesten winnen. Ik vond Mariënheem de laatste zo constant spelen dat ik niet had verwacht dat ze puntverlies zouden oplopen. Het is mooi dat we de periodetitel binnen hebben kunnen halen. Het is een hele mooie beloning in een reeks van acht wedstrijden.”

Ondanks de feestvreugde blijft de oefenmeester van de koploper realistisch. “Het seizoen is nog hartstikke lang en het kan nog alle kanten op. We hebben vier sterkhouders in ons team die geblesseerd zijn geraakt deze laatste weken. De reserves hebben het heel goed opgevangen. Je doet het niet met elf spelers maar met alle selectieteams. Dit hebben we met z’n allen voor elkaar gekregen.”

Volgende week speelt Nieuw Heeten tegen Terwolde, de nummer twee van de competitie. “Door het spreken met andere trainers weet ik dat het een hele goede ploeg is. Het is een titelkandidaat in de Vijfde Klasse. Wij staan wel bovenaan maar het ligt allemaal zo dicht bij elkaar.”

Het blijft ongekend spannend in de Vijfde Klasse. Het is ook Harold Sneller opgevallen dat het niveau hoog is. “Dat wil ik echt wel even benadrukken. Er mag best wat meer aandacht geschonken worden aan de Vijfde Klasse. Ik vind dat er waardig wordt gespeeld met veel beleving en goed voetbal. Aankomende zondag spelen wij een topper in de Vijfde Klasse die wat mij betreft Vierde Klasse waardig is.”

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.