strijd van salland overhandigt cheque van ruim 38 000 euro in erasmus mc

Voor de Strijd van Salland-delegatie was de reis naar Rotterdam belangrijk. “Je kunt aan de mensen laten zien dat het geld daadwerkelijk op de juiste plek is gekomen. Bij artsen die het onderzoek doen.” In het Erasmus nam prof. dr. Martin van de Bent cheque in ontvangst. Hij leidt het desbetreffende onderzoek. Het definitieve eindbedrag van 38.147, 00 euro verraste hem zeer. “Fantastisch dat er na de dag zelf nog zoveel geld is bijgekomen. En dat in zo’n korte tijd.”

Na afloop van de Strijd-dag in juni kreeg hij al een prachtige cheque overhandigd met de voorlopige opbrengst. Hij had destijds erg genoten van de warme sfeer die er rond Strijd van Salland hing. “Deze eindopbrengst is prachtig. En waardevol voor het onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren. Uitkomsten daarvan gaan niet alleen patiënten in Nederland aan. Ze zijn bepalend voor de behandeling van patiënten met hersentumoren over de hele wereld.”

Volgend jaar vindt opnieuw een Strijd van Salland plaats en wel op 25 juni. Inmiddels wordt voor deze tweede editie al geld ingezameld. Bijvoorbeeld tijdens de Sallandrit die op 12 november plaatsvindt. De opbrengst van Strijd van Salland is ook in 2017 bedoeld voor onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren. “Het is hard nodig”, aldus de organisatie. “Een kwaadaardige hersentumor treft het meest essentiële orgaan van een mens. En zelfs na behandeling blijft zo’n tumor altijd in de hersenen zitten. De prognose is ongeneeslijk.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.