sportclubs willen streep door bezuiniging sporthal heino

De gemeenraad heeft het college in 2014 de taak gegeven om 70.000 euro te bezuinigen op sporthal Hoogerheyne. Maar dat kan volgens Hoppen niet. “Deze bezuiniging werkt, zo hebben we gemerkt, verlammend op de gesprekken die gevoerd worden over de toekomst van Hoogerheyne en daarmee over de toekomst van de binnensport in Heino”, zei Hoppen namens de vier zaalsportclubs HHZD/handbal, BC Hoogerheyne en HEVO gym en volleybal.

“70.000 euro lijkt, als je het zo hoort, niet zo’n hoog bedrag. Maar als je weet dat dit meer dan zeventig procent is van de gemeentelijke bijdrage, dan kun je wel nagaan dat dit een loodzware bezuinigingstaak is voor de wethouder.”

Werkgroep
Om te kijken of de bezuinigingen konden worden gerealiseerd, werd er een werkgroep opgericht. In deze werkgroep zaten de vier zaalsportclubs de sportraad en een projectleider van de gemeente. “Er is naast vele vergaderingen een informatieavond georganiseerd waar veel ideeën uit kwamen, maar het bleek niet mogelijk te zijn om de taakstelling te halen.”

Sinds december 2015 wordt er door de Stichting Sportbelangen Heino, in opdracht van de vier zaalsportclubs, gesproken over verzelfstandiging van de sporthal. Het belang van de sport moet daarbij voorop staan.

“De gesprekken verlopen op zich in een constructieve sfeer, maar het stokt telkens het als om de financiën gaat. Dan lijkt het erop dat niet de sport centraal staat, maar de opgelegde bezuiniging. De cijfers wijzen uit dat dit gewoon niet haalbaar is. We zouden de zaalhuur fors moeten verhogen of moeten gokken op extra inkomsten waarvan we niet zeker zijn dat deze realistisch zijn. En dat gaan we dus niet doen.”

Schoolzwemmen
De verbazing bij de clubs was dan ook groot toen de bezuinigingen op de cultuursubsidies en schoolzwemmen werden teruggedraaid. “We begrijpen niet waarom niet is aangegeven dat deze bezuiniging ook nog stevig knelt. Dat is al maanden bekend. We doen daarom nu een dringend beroep op de raad om hier een streep doorheen te halen. We praten nu al ruim een jaar, we willen verder en vooral onze focus weer leggen op waar het écht om gaat: kansen voor de sport in Heino.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.