spoedpatienten deventer ziekenhuis zien verblijf en wachttijd aan bed

In 2010 en 2016 bleek uit een onderzoek dat patiënten op de Deventer Spoedeisende Hulp (SEH) zich vaak afvragen hoe lang het verblijf gaat duren, waar men op wacht en met name wat de wachttijd is op een arts. Sinds afgelopen weekend is deze informatie te zien op een scherm aan bed, dat elke minuut wordt ververst.

Transparant
De beleving van wachttijden speelt een grote rol in de tevredenheid van spoedpatiënten, zo blijkt uit buitenlands onderzoek. Hoe langer een patiënt moet wachten en hoe minder de patiënt over de oorzaak hiervan is geïnformeerd, des te ontevredener en soms ook onzekerder hij is. Met het melden van wachttijden hoopt het ziekenhuis deze situatie in Deventer in ieder geval te verbeteren.

SEH-arts M.J. Twijnstra vindt het prima als patiënten of familieleden straks vragen over de wachttijden die zij zien gaan stellen. ‘We willen transparant zijn over wat we doen en inzichtelijk maken hoe druk het soms is’, zegt ze. ‘En we hopen natuurlijk dat het begrip voor wachten groeit en het welbevinden van de patiënt door deze informatie stijgt.’

Ingeschat
Om de wachttijden goed weer te geven, hoeven de zorgverleners niets extra’s te registreren. In het systeem dat voor digitale dossiers wordt gebruikt, liggen deze gegevens al vast. Door op te tellen hoeveel patiënten een arts momenteel behandelt, kan de wachttijd worden ingeschat.

Komt er een patiënt binnen met Multi-trauma, of wiens leven wordt bedreigd, dan is er veelal extra personeel nodig en lopen de wachttijden op. Ook die situatie wordt direct op het scherm getoond.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.