sallandse bedrijven zetten deuren open tijdens techniekdag

Op vrijdag zijn de kinderen van groep 6 tot en met 8 en leerlingen van het 1e en 2e jaar van het voortgezet onderwijs met hun ouders van harte welkom tussen 18.00 en 21.00 uur en op zondag tussen 11.00 en 16.00 uur.

Deelnemers
In de technische branche is Salland sterk vertegenwoordigd, de elfde editie kent dan ook een divers aanbod van verschillende technische bedrijven. De deelnemers dit jaar zijn: Veldkamp BV aan de Kaagstraat 7 en Dunlop Protective Footwear (Hevea) aan de Boeierstraat 12 in Raalte, Bajo Bouw aan Het Fiester 3 in Mariënheem, Machinefabriek Veerman aan de Dom. K. Terpstrastraat 5 in Olst en Koetsier Installatiebedrijf Wesepe BV aan de Korenmolen 5 en Carrosseriebouw Jansen aan de Eikenweg 13 in Wesepe.

Tijdens de techniekdagen presenteren verschillende technische opleidingen zich bij de bedrijven. Zij informeren de leerlingen wat de mogelijkheden zijn van praktijkonderwijs tot en met de universiteit.

Bewust slim
Het thema dit jaar is “Techniek bewust slim gebruiken”. Hoe gaan deze bedrijven hiermee om? Met welke technieken werken ze? Alleen nieuwe en innovatieve of ook oude traditionele vaardigheden? Wat voor techniek wordt er toegepast bij het maken van een laars? Hoe wordt een machine ontworpen en onderhouden? Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een huis? Wat voor installaties worden er in huizen en gebouwen gebruikt? Met wat voor technieken worden oude auto’s gerestaureerd?

De kinderen mogen zelf ook aan de slag met techniek. Middels een lesbrief komen ze van alles te weten over techniek en maken ze een eigen techniek paspoort. Daarnaast mogen ze een werkstukje maken aan de hand van opdrachten van de deelnemende bedrijven. Tijdens de techniekdagen worden deze tentoongesteld bij Installatiebedrijf Koetsier Wesepe BV. De mooiste, meest vindingrijke en leukste uitwerkingen maken kans op een prijs.

Stempelkaart
Alle kinderen van groep 6 tot en met 8 in het basisonderwijs en de 1e en 2e klas van het voorgezet onderwijs krijgen op school een stempelkaart uitgereikt. De stempelkaart kunnen ze laten stempelen bij de deelnemende bedrijven. Ingeleverde kaarten met minimaal vijf stempels, waarvan eentje in Olst of Wesepe, maken kans op een prijs.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.