salland ligt vol met kankerverwekkende kunstgraskorrels

Negentig procent van zo’n tweeduizend velden in Nederland maakt volgens Zembla gebruik van korrels van vermalen rubberen banden. Daarin zouden kankerverwekkende PAK’s of polycyclische aromatische koolwaterstoffen zitten. Onderzoek van het RIVM in 2006 is volgens het tv-programma ontoereikend. Ook de KNVB uitte al zijn ongerustheid.

De CDA-fractie in Hardenberg heeft woensdag al vragen gesteld naar aanleiding van de reportage door Zembla. De partij wil weten of deze korrels ook op velden in de gemeente liggen en of hier iets aan valt te doen als blijkt dat deze kankerverwekkend zijn.

Hou onze site in de gaten en lees meer over dit controversiële onderwerp. Klik hier om de uitzending van Zembla terug te kijken. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.