rick geen sint en piet meer in columns rick evers

Evers zegt niet langer zijn vingers te willen branden aan iets dat zoveel maatschappelijke discussie oplevert. “Wat Denne, Brett en Gewoon Carolien doen moeten ze zelf weten, maar ik doe er niet meer aan mee”, aldus een emotionele columnist. “Er komt gewoon gedoe van.”

De discussie over met name Zwarte Piet heeft de columnist diep geraakt. “Ik heb vroeger zoveel plezier met die lui beleefd. Ik kreeg strooigoed van ze, ze maakten grapjes en muziek. In mijn schooltijd zat er eens eentje op zo’n eenwieler. Een ander klom gewoon op het dak. Zonder echte goede reden. Hilarisch was het.”

Dat naast Zwarte Piet ook Sinterklaas in de ban wordt gedaan door de columnist, is verrassend, maar volgens Evers zelf heel logisch. “Voor mij horen die twee gewoon bij elkaar. Je gaat ook niet zeggen dat je niet meer over Bassie gaat schrijven, maar nog wel over Adriaan. Dat kan gewoon niet. Of allebei wel, of allebei niet.”

Of andere Sinterklaas-gerelateerde zaken nog wel langs gaan komen, is de redactie niet geheel duidelijk: “Kikkers en muizen zijn redelijk veilig en ook over schuimpjes ontstaat over het algemeen weinig discussie. Maar Rick kennende zou het zomaar kunnen dat hij de hele santenkraam voorgoed links laat liggen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.