regionale informatie over zorg op een plek beschikbaar

“Zorg en gezondheid staan bovenaan het lijstje van elke inwoner in deze regio”, vertelt bestuursvoorzitter Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis. “Zorgplein Salland is een vrij toegankelijke website waar, ingedeeld naar thema’s, veel praktische en actuele zorginformatie te vinden is. Denk aan blogs van artsen, patiëntervaringen, gezondheidsapps en een kijkje achter de schermen bij het ziekenhuis en de zorgverzekeraar.”

Samen optrekken
Omdat het voor velen zo’n belangrijk thema is, voelen de initiatiefnemers zich verantwoordelijk om mensen goed te informeren over wat er in die zorg gebeurt. Jos Peeters, directeur Commercie en Zorginkoop bij Salland Zorgverzekeringen: “Met Zorgplein Salland slaan wij als zorgverzekeraar en ziekenhuis de handen ineen om die informatie te bieden, op een begrijpelijke en toegankelijke manier.” Peeters en Gallé benadrukken dat het nieuwe platform pas echt een succes wordt als meer organisaties en zorgverleners uit de regio zich aansluiten. Ze nodigen hen dan ook van harte uit om mee te doen, zodat het aanbod vollediger wordt en goed blijft aansluiten bij de wensen van inwoners.

Innovatieprijs
Een andere manier om inwoners te betrekken, is via een nieuwe, gemeenschappelijke regionale innovatieprijs in de zorg. Deventer Ziekenhuis en Salland werken daar op dit moment de plannen voor uit. Op het nieuwe platform zal binnenkort een uitnodiging aan Sallanders volgen om vernieuwende ideeën voor de zorg te bedenken én via Zorgplein Salland aan te leveren. Op die manier moet de website uitgroeien tot hét informatieplatform over zorg van en voor de regio.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.