recordaantal lopers en aanmelders sallands cross circuit

Wat waren ze opgelucht, de bestuurders van het Sallands Cross Circuit èn van de Cross League Oost! Licht euforisch waren de reacties toen de cijfers boven water kwamen: 413 klassementslopers voor het SCC èn 53 aanmeldingen voor de CLO. Oftewel, twee records!

Een mooie voorbode voor het komend hardloopseizoen, dat op zondag 13 november in Haarle van start gaat. Met een bundel van maar liefst 15 crosslopen krijgt de jubileumeditie een enorme regionale uitstraling. Salland wordt in de kern maar ook in de uithoeken volledig gedekt met het populaire Sallands Cross Circuit. Hiermee wordt de missie ook geografisch in de praktijk gebracht: de loopsport in heel Salland stimuleren middels aantrekkelijke lopen. Met ruim 400 klassementslopers en wekelijks honderden unieke lopers kunnen de dorpen een ware invasie van lopers verwachten.

Trots is het bestuur bovendien op het grote aantal topatleten dat zich aanmeldde voor de Cross League Oost. Bonden in de eerste editie 25 toppers met elkaar de strijd aan, de komende winter is dit aantal ruim verdubbeld. Stuk voor stuk razend snelle jongens en meisjes uit het Oosten die over 5 wedstrijden voor het lucratieve podium gaan. De winnaars van het vorig jaar Jacelyn Gruppen, Arne Mulder en Johan Kats krijgen het dit keer voor geen meter cadeau. Tot en met de laatste wedstrijd, de Bunkercross in Olst, tellen nauwgezet de dagkoersen. Voor het eerst is ook de 5 km in de CLO is opgenomen. Het gros van deze wedstrijdlopers zijn twee weken na afsluiting van het circuit terug te vinden in het startvak van het nationaal crosskampioenschap in Amsterdam. Over topsport gesproken!

De uitgifte van de startnummers vindt aanstaande donderdag 3 november plaats van 18.00 uur tot 21.00 uur bij Intersport Schutte in Raalte. Hier ook ligt het jubileumcadeau klaar, een unieke badhanddoek. Natuurlijk kijken de klassementslopers uit naar de goody bags èn de aanbiedingen van de sportzaak, waarbij het speciaal ontworpen hardloopshirt  op maat besteld kan worden. Als dan aan alle voorwaarden is voldaan kunnen de lopers zich richten op zondag de 13de november: de eerste crossloop van het uit 15 crosslopen bestaande Sallands Cross Circuit. Ook de Cross League Oost knalt in Haarle uit de startblokken. Het zal niemand verbazen als hier meteen al het parkoersrecord scherper gesteld gaat worden.                

De jubileumeditie van het Sallands Cross Circuit  zou zomaar gekenmerkt kunnen gaan worden door records: met de aantallen inschrijvingen is in elk geval een goede trend gezet!

Voor de goede orde, de cijfers en de aanmeldingen die hier boven beschreven zijn, hebben betrekking op de klassementslopers: jongens en meisjes, mannen en vrouwen die zoveel mogelijk alle 15 wedstrijden ( minimaal 8 ) willen lopen om zodoende in het eindklassement voor te komen. Wil je mee doen aan de Midwintercross in Heeten, de Schalmloop in Mariënheem, de Oostermaetloop in Lettele of aan één of meer andere crosslopen van het Sallands Cross Circuit, dan schrijf je je gewoon in voor de betreffende loop. Dan ook ben je te allen tijde welkom. Meer dan welkom, want je wordt dan zelfs beoordeeld als een ‘unieke loper’.

Info: staging2.sallandscrosscircuit.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.