Home / archiefcentraal / raalte herstelt dienstverlening aan ouderen die rijbewijs willen verlengen

raalte herstelt dienstverlening aan ouderen die rijbewijs willen verlengen

“Een vreemde gang van zaken vonden wij, en hebben opheldering gevraagd bij de betreffende afdeling. Daar heeft men inmiddels laten weten dat het stoppen (van afgifte van de Eigen Verklaring) berustte op een foute inschatting. Dat wordt nu gelukkig hersteld”, zo meldt Ben Nijboer van BurgerBelangen die de kwestie aankaartte.

De gemeente was in de veronderstelling dat de ouderen bij de rijschoolhouders terecht konden, maar dat bleek helemaal niet mogelijk. Op dit moment wordt daarom gewerkt aan de aanpassing van de Verordening middels een raadsvoorstel tijdens de behandeling van de begroting in november, zodat er vanaf 1 januari 2017 de eigen verklaringen weer aan te vragen is bij het cluster Burgerzaken van de gemeente Raalte. Tot die tijd is men nog aangewezen op een digitaal aanvraag.

Nijboer: “Wij rekenen er daarbij op dat de ouderen die zich in de tussenliggende periode melden bij de gemeente voor een verlenging van het rijbewijs zowel goed geïnformeerd, als adequaat ondersteund worden. Het mag niet zo zijn dat de alsmaar toenemende digitalisering ten koste gaat van de persoonlijke dienstverlening, zeker niet als het om ouderen gaat.”

Lees ook

Fietstocht door Duursche Waarden

DEN NUL – Staatsbosbeheer presenteert op zondag 8 augustus een fietstocht door de Duursche Waarden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.