raalte heeft onkosten geschrapt azc gekregen van coa

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) overlegt met het Ministerie van Veiligheid en Justitie of gemeenten een schadeclaim kunnen indienen wanneer een azc geschrapt is. Raalte laat weten dat dit niet aan de orde is in de gemeente Raalte.

“Wij hebben de door ons gemaakte kosten vergoed gekregen van het COA, omdat wij hier vooraf afspraken over gemaakt hadden. Er valt voor Raalte dus niets te claimen”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Kosten
De kosten die in Raalte gemaakt zijn, inclusief ambtelijke kosten, extern advies en infoavonden, bedragen twee ton. “Deze kosten hebben we vergoed gekregen omdat wij een regierol in dit hele proces hadden en daarmee dus ook werk bij het COA uit handen hebben genomen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.