raadscommissie wil servicepunt lemelerveld graag open houden

De langdurige en flexibelere openstelling van het gemeentehuis in Dalfsen en de huisbezoeken vormden geen probleem voor de verschillende fracties, maar de sluiting van het servicepunt in Lemelerveld was wel een pijnpunt. Verschillende partijen vroegen zich af waarom er niet is gekozen voor een samenwerking met Kulturhus De Mozaïek. Betsy Ramerman (CDA) stelde voor om het servicepunt één dagdeel per week open te houden en deed de suggestie om een vrijwilliger van het Kulturhus als tweede ambtenaar te laten fungeren. Ze zette vraagtekens bij de besparing die de sluiting zou opleveren, omdat de huur nog doorloopt tot 2019. Ze vond ook dat het voorstel vooruitloopt op de nog volgende discussie over het gewenste serviceniveau in de kernen.

Leander Broere (PvdA) vond dat er niet te veel aan het serviceniveau moet worden geknaagd. “Wij staan voor een gemeente die drempelvrij en goed toegankelijk is en dat mag best wat geld kosten.” Gerrit Jan Veldhuis (VVD) zei voorstander te zijn van de manier van werken die wordt voorgesteld. “Daarbij wordt rekening gehouden met mogelijkheden van mensen”, aldus de liberaal, die zei dat er wel op kwetsbare mensen moet worden gelet. Jan Rooijakkers (D66) vond dat het voorstel vooral lijkt op een kostenbesparing. “Er moet meer worden gekeken naar de kwaliteit van de dienstverlening.”

Burgemeester Han Noten zei nog wel te willen kijken naar een mogelijke samenwerking met De Mozaïek. Het bestuur van het Kulturhus had het college daarover een brief gestuurd, maar die kwam pas binnen nadat het college al een beslissing had genomen. Noten zei dat de technische mogelijkheden op het servicepunt in Lemelerveld momenteel tekortschieten. Het benoemen van een vrijwilliger tot buitengewoon ambtenaar gaat ook niet vanzelf. Noten stelde vast dat de regelgeving erg streng is, met name omdat er reisdocumenten en rijbewijzen in het spel zijn.

De burgemeester proefde steun voor de verruiming van de openingstijden in Dalfsen en de thuisbezoeken, maar weinig enthousiasme over de voorgenomen sluiting van het servicepunt in Lemelerveld. “Er is één ding waarover niet te onderhandelen valt”, zei Noten. “Als het servicepunt in Lemelerveld open blijft, moet dat binnen de vigerende wet- en regelgeving plaatsvinden. Dan zullen we moeten investeren en dan krijgt u van mij een kredietaanvraag”, aldus Noten, die er snel aan toevoegde dat het niet zijn intentie was om de commissieleden onder druk te zetten.

“Ik concludeer dat ik ook met een tweede kredietaanvraag kom, want u wilt huisbezoeken én een verruiming van de openingstijden in Dalfsen”, ging Noten verder. Hij zei dat hij met een nieuw voorstel komt met daarin drie besluiten: de openstelling van het servicepunt in Lemelerveld, de thuisbezoeken en de digitalisering, en de verruiming van de openingstijden van de servicebalie in Dalfsen. “Alle drie zullen een financieel plaatje hebben”, zei Noten. “Zolang u dat voorstel niet heeft, zullen wij het servicepunt in Lemelerveld niet sluiten.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.