politie oost nederland wil gezamenlijke actie tegen horrorclowns

In het nieuws kunnen we veel lezen over clowns, die sommigen de stuipen op het lijf willen jagen. De politie laat weten dat dit ook op verschillende plekken in de eenheid Oost-Nederland gebeurt. Of Salland hiertoe behoort is ons tot op heden niet bekend.

‘Loser-clowns’
“Daar is niets leuks en stoers aan, we vinden het puberaal en vooral heel sneu”, luidt het statement van de politie. Ze hebben het dan ook over ‘loser-clowns’.

Volgens de politie is dit in eerste instantie een onderwerp waar iedereen een verantwoordelijkheid in heeft. “Ouders, opvoeders, scholen, verenigingen, vrienden. Als je weet dat iemand zich zo puberaal en sneu gedraagt, dan spreek je hem of haar toch zeker aan?”

Grap met gevolgen
Natuurlijk treedt de politie op bij excessen en bij aangiftes. “We weten niet of iedereen zich dat realiseert, maar als er aangifte wordt gedaan kan de ‘grap’ uitmonden in een echt politie-onderzoek met alle mogelijke gevolgen vandien.”

Media
Maar de politie richt zich ook tot de media. “We weten dat de spanning vooral ligt in de aandacht die dit krijgt. Over aandacht op tv, radio, social media en in kranten, kunnen deze types opscheppen. Daar ligt dus ook een grote verantwoordelijkheid voor de media. We tornen niet aan het recht om hierover te berichten, maar we willen er wel op wijzen dat publicaties en aandacht andere acties kunnen uitlokken.”

De vraag is natuurlijk of dit niet geldt voor een heleboel gevallen. Is een pyromaan bijvoorbeeld ook op zoek naar die aandacht en moet daarom een autobrand niet in het nieuws? Of de jeugd die een JOP vernielt? Of een graffiti-artiest die schuren onderkalkt? Wat vinden onze lezers eigenlijk? Laat het hieronder gerust weten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.