pensionado klaag zeur geklets

Op een prachtige camping, niet ver van hier, stonden wij op een groot veld. Op een mooie ruime plek met fraai geknipte heggetjes aan weerszijden. We zagen niet wat de buren aan de overkant op hun bord hadden, we konden ze ook niet verstaan. Wat wil je nog meer? Rust rondom.

Maar dat was niet genoeg voor onze buurman pensionado, die om een praatje verlegen zat. Hij begon zijn klaagzang over de leegstaande plekken. Tja, het was het einde van het seizoen, dan gebeurt dat. Hij had daar een andere mening over, de camping was te duur. Ja, hij vond de prijs zeker te hoog, want er werd daarvoor ook niks georganiseerd. Ik wees hem fijntjes op de affiches in het fraaie toiletgebouw. Iedere week een spelletjesavond en iedere week een lekker dinertje in de kantine.

Nou, ja maar de winkels in het dorp stelden ook niet veel voor, was zijn volgende klacht. Er was een bakker en een grote supermarkt op 1 km afstand, genoeg aanbod voor de boodschappende mens. Nee, hij bedoelde dat er geen Lidl en geen Aldi in de buurt waren, daar moest je in een grote plaats op 3 km afstand echt naar zoeken, wat een teleurstelling.

Het toppunt van zijn ellende moest nog verteld worden. De waterkraan stond aan de rand van het veld, dat moest toch echt midden op het veld geplaatst worden. Nu moest hij wel 20 stappen meer lopen om zijn gieter te vullen!

Eindelijk stopte hij met klagen of zeuren, maar op de valreep vertelde hij, dat hij toch nog maar een weekje had bijgeboekt! Zeurpiet of klager? Ik weet het wel, hij is een akelig naar mannetje, niets is goed genoeg voor hem, een echte zeurklager. Kent u hem?

Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.