pec wint ijsselderby met speels gemak

De wedstrijd in Zwolle begon onstuimig. Al na een seconde of tien kreeg de Eagles de eerste kans, dat beloofde wat. Ritzmaier schoot van dichtbij over. Maar twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Menig schoot van dichtbij 1-0 binnen. Volgens Hans de Koning was zijn team daardoor behoorlijk van slag. Ron Jans geeft toe dat het na vijf minuten net zo goed 0-1 als 1-0 had kunnen zijn.

De eerste helft verliep vervolgens behoorlijk gezapig, de meeste opwinding zat ‘m eigenlijk wel in de gele kaart(en) die Gözübüyük gaf voor protesteren op de leiding. Maar kort voor de thee kwam Eagles langszij. ‘Toch eigenlijk wel een beetje een gelukkige goal’ vindt Ron Jans.

In de tweede helft bleek Zwolle een stuk sterker. Eigenlijk kwamen de Eagles er niet meer aan te pas. Zwolle scoorde al vroeg de 2-1 en leek daarmee de wedstrijd op slot te hebben gespeeld.

Kenny Teijsse had vijf minuten voor het eind oog in oog met Van der Hart 2-2 nog in kunnen tikken. Maar Van der Hart redde schitterend, wat hij in de slotminuten een paar keer achter elkaar deed. Ron Jans is realistisch en zag die 2-2 er ook zo maar in gaan. “Maar wat een prachtig afstandscot van Saymak.”

Het was uiteindelijk Holla die uit een vrij trap (rood voor Fischer) 3-1 binnenschoot. “Die had die bal helemaal niet mogen nemen. Maar goed dat hij niet naar de trainer langs de lijn heeft geluisterd,” zei Jans na afloop met een glimlach van oor tot oor.

PEC doet daarmee onder de eredivisie goede zaken en kan – met al die ploegen dicht bij elkaar in het rechter rijtje – de blik naar boven houden. Op dit moment van de dag staat PEC zelfs bovenan dat rechter rijtje.

Eagles lijkt meer en meer een degradatiekandidaat te worden. Han de Koning vindt het verlies van punten nog niet eens het ergste. Dat Fischer er met rood af moest, dat vindt De Koning een groter probleem, want daarmee is hij hem ook volgende wedstrijden kwijt. 

Via deze link kun je twitter nog terugkijken naar het verloop van de wedstrijd.

1-0 Menig (2), 1-1 Fischer (42), 2-1 Saymak (57), 3-1 Holla (90)

Foto’s: Johan Wolff | staging2.johanwolff.nl 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.