pec bekert verder na winst op vvv

In een vol MAC3PARK stadion trof PEC een van de kampioenskandidaten van de Jupiler League. De Venlonaren waren in Zwolle beland na een 0-2 zege in de eerste ronde van het bekertoernooi. Zelf had PEC zich vrij eenvoudig naar de tweede ronde verder gespeeld tegen DVS (1-4 winst).

PEC Zwolle kwam degelijk uit de startblokken. Een vlammend schot van Youness Mokhtar dwong VVV-keeper Delano van Crooij na amper tien minuten tot een eerste serieuze redding. Twintig minuten later pikte Ehizibue een voorzet van de mee opgekomen linksback Verdonk op, en schoot hij met links binnen: 1-0.

Vlak voor rust was het nog even spannend voor het doel van Zwolle. Een scrimmage eindigde voor de thuisploeg echter in een opluchting doordat Seuntjens en Opoku de bal er niet in kregen.

Na rust pakte PEC de draad al snel weer op. In de 52ste minuut werd de voorsprong verdubbeld nadat Joey Sleegers namens VVV twee minuten eerder nog dichtbij de 1-1 was; hij raakte de paal. Youness Mokhtar was de gevierde man nadat hij raak schoot uit een voorzet van Ehizibue.

PEC leek op rozen te zitten. Zeker toen Mokthar met twee prima schoten dichtbij twee treffers was. In het eerste geval redde Van Crooij erg knap. Het tweede schot belandde op de paal.

Maar VVV Venlo was niet van plan mee te werken aan een rustige slotfase. Daar waar Promes al een waarschuwing gaf door in de 68ste minuut Van der Hart tot een redding te dwingen, was het Joey Sleegers die zeven minuten voor tijd de spanning volledig terugbracht met een fraai lobje.

Een alles-of-niets-offensief van de bezoekers leverde een paar minuten later een kans op de gelijkmaker voor Opoku op. Zijn schot zeilde echter rakelings voorlangs. PEC kwam zo in de slotfase nog met de schrik vrij.

Na drie minuten blessuretijd en het laatste fluitsignaal stond de 2-1 zege voor de Zwollenaren op het scorebord. Zodoende gaat PEC vanavond in de koker voor de loting voor de volgende ronde.

Meer foto's