overwetering wint streekderby van heeten en blijft koploper

Trainer Alex Booij van Heeten was ondanks de nederlaag wel te spreken over de inzet van zijn team. “Overwetering was natuurlijk de betere ploeg, maar mede door goed keeperswerk konden zij hun kansen niet verzilveren. We hebben keihard gewerkt om in de eerste helft de nul te houden en dat is gelukt. In de tweede helft was het een gelijkwaardige strijd. Alleen direct na de rust kreeg Overwetering een goede kans, maar daarna kregen wij ook meer mogelijkheden. Dan is het jammer dat je een kwartier voor tijd op achterstand komt door een van richting veranderd schot (doelpuntenmaker Bram de Haas, red.). Zeker omdat op dat moment dat niet paste in het beeld van de wedstrijd.” Heeten ging na de tegentreffer op jacht naar de gelijkmaker, maar trachtte daarbij niet in de val te lopen. Dat lukte tot een minuut voor tijd, toen Henri Rozen uit een counter de beslissende 0-2 op het scorebord kreeg.

“We hebben op dit moment zeker 7 of 8 spelers die geblesseerd zijn of om wat voor reden dan ook niet aanwezig konden zijn.”, vervolgt Booij. “De jongens die het vandaag moesten doen hebben er alles aan gedaan om goed weerstand te bieden. In de eerste helft was dat vooral vanuit een verdedigend opzicht, maar in de tweede helft hebben we bijna net zo goed gevoetbald als Overwetering”.

Robert Slinkman, de trainer van Overwetering, vond dat er maar één ploeg was die recht had op de overwinning. “Het was een wedstrijd waarin wij hebben geprobeerd het aanvallende spel te spelen. Heeten miste een aantal basisspelers en besloot met 11 spelers voor hun eigen strafschopgebied te hangen. Het was lastig om dat los te spelen, al resulteerde het wel in een aantal kansen voor de rust.” Overwetering was volgens Slinkman zelf te slordig om al voor de rust de openingstreffer te scoren. Zoals eerder gezegd lukte dat een kwartier voor tijd op gelukkige wijze wel.

In de blessuretijd zorgde een eigen doelpunt van Heeten voor de beslissing: 0-2. Een voorzet vanaf de zijkant werd binnengeschoten door Henri Rozen, maar niet voordat deze voor de lijn nog getoucheerd werd door een verdediger van Heeten.

Volgende week kan Overwetering de eerste periode winnen als het een goed resultaat behaald tegen Wijhe’92. Daarnaast is de ploeg van Robert Slinkman dan nog wel afhankelijk van het resultaat van de concurrenten. “Als we het niveau van de laatste wedstrijd tegen Witkampers (7-1 winst, red.) dan moet het gaan lukken. Maar haal je het niveau van een paar uur geleden dan wordt het nog een lastig potje.” De wedstrijd Overwetering – Wijhe’92 begint aanstaande zondag om 14.00 uur. Op dat zelfde tijdstip begint Heeten op sportpark ’t Piep Willem in Goor aan de uitwedstrijd tegen Twenthe, dat momenteel 1 plek boven Heeten staat met hetzelfde aantal punten, maar een iets beter doelsaldo; -1 voor Twenthe tegen -2 voor Heeten.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.