overwetering behoudt ongeslagen status na lastige wedstrijd

Overwetering-trainer Robert Slinkman sprak na afloop van een lastige partij: “Het was van onze kant geen supergoede wedstrijd, maar ik moet ook zeggen dat we veel last hadden van een grensrechter die alles afkeurde. Bovendien was de scheidsrechter een Turkse man uit Apeldoorn. Hij geeft TKA een onterechte strafschop, keurt een zuivere goal van ons af en laat maar liefst 8 minuten blessuretijd bijtrekken. Dan wordt het wel heel erg lastig. We hebben vandaag dan ook op karakter gewonnen.

Na een kwartier spelen werd de wedstrijd voor het eerst door een beslissing van de scheidsrechter beïnvloedt, toen de scheidsrechter de bal op de stip legde voor het doel van Overwetering. “Het was voor mij duidelijk te zien dat er geen overtreding werd gemaakt”, aldus Slinkman. TKA pakte het cadeautje echter met genoegen uit: 1-0. Na een half uur probeerde de scheidsrechter, volgens Slinkman, de fout goed te maken door aan de andere kant ook een strafschop te geven. De 1-1 was daarna een feit.

“Naar mate de eerste helft vorderde begonnen we steeds iets beter te voetballen”, vervolgt Slinkman. “We zijn blij dat Orlando Rozen twintig minuten voor tijd nog de winnende treffer maakt.” De rol van de scheidsrechter was echter nog niet uitgespeeld, volgens de hoofdtrainer. “Ik weet niet waar ze die 8 minuten blessuretijd vandaan haalden, maar gelukkig hebben we de wedstrijd over de streep weten te trekken”.

In de komende weken zal het voor Overwetering een uitdaging worden om de ongeslagen status vast te houden. Allereerst speelt de koploper aanstaande zondag uit tegen laagvlieger Twenthe uit Goor (aftrap 14.00 uur). Daarna wachten een aantal lastigere tegenstanders. Slinkman: “Dan krijg je een serie met onder andere Lemelerveld, Warnsveldse Boys en Columbia als tegenstanders. Dat zijn allemaal ploegen die voor een plek in de top 5 gaan. We zullen er moeten staan en hopelijk hebben we dan dezelfde voorsprong in het aantal punten als nu.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.