olympier jip vastenburg komt naar raalte tijdens de sw4d

Dinsdag 18 oktober
Zo zal de Kids Vierdaagse geopend worden door Edwin Ophof.  Ophof is meervoudig NK, EK en WK triatlon en wielrennen met meer dan 50 titels op zak. Amateurprof Ophof is eigenaar van sportschool Vital Centre waar de route op dinsdag zal langskomen. Dat zal niet een normale doorkomst zijn, maar een met de nodige hindernissen.

Woensdag 19 oktober
Kai Rensen moedigt de kids aan op woensdag. Rensen is turner en bewegingsdocent op verschillende basisscholen in Raalte. Inmiddels acteert hij zelf niet meer op het hoogste niveau, maar is hoofdcoach en zorgt ervoor dat kinderen de top kunnen halen.

Donderdag 20 oktober
Dan  Michel Tielbeke uit Raalte, hij geeft het startsein op donderdag. Michel is zwemmer en is doof geboren en zeer slechtziend. Vanaf zijn vierde heeft hij het Syndroom van Usher. Dat maakt het zwemmen onder water bijzonder uitdagend. Bij SAVAS (Sallandse Vereniging Aangepaste Sporten) heeft hij zijn talenten kunnen ontwikkelen. Zo goed dat hij in 2008 en 2012 heeft deelgenomen aan de Paralympische Spelen en in 2009 aan de Deaflympics in Tapei.  En eigenlijk is het een alleskunner, vlinderslag, schoolslag, borstcrawl, Tielbeke gaat als een speer.

Vrijdag 21 oktober
En op vrijdag komt Olympiër en meervoudig NK op de 5km, 10km en halve marathon Jip Vastenburg de week afsluiten. Jip is nog maar 22 jaar oud en haar droom is om in 2020 de Olympische marathon (42,2 km ) te lopen in een supertijd. Heel lang geleden won Gerard Nijboer uit Raalte al de zilveren medaille op de Olympische marathon. Treedt Jip in de voetsporen van….  Op 6-jarige leeftijd is Jip begonnen met atletiek en al snel werd duidelijk dat ze heel goed in hardlopen was. Zo goed, dat ze dit jaar al heeft deelgenomen aan de Olympische spelen in Rio aan de 10 km.

Jip Vastenburg: ‘afgelopen augustus heb ik in Rio de Janeiro aan dat geweldige evenement deel mogen nemen. Dat was heel inspirerend, ook voor mijn ambities. Ik hoop dat ik die inspiratie een beetje kan overbrengen op de jeugd in Raalte.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.