ode aan the doors in de leeren lampe

Arjan Bekedam van De Leeren Lampe is erg blij met de komst van de tributeband die al jaren succesvol rondtoert door Nederland, Duitsland, België en Engeland. “Hun komst past perfect in ons streven dat de Leeren Lampe voor iedereen en elke leeftijd wat moet bieden. Dit concert zal waarschijnlijk vooral bezoekers van 40 plus trekken en ook die groep moet zich hier welkom voelen.”

Bekedam is nog te jong om The Doors gekend te hebben; “Maar die muziek ken ik wel degelijk.” Hij is ervan overtuigd dat er veel belangstelling zal zijn 12 november, niet alleen van de oudere jongeren maar ook van jongeren zelf. “Daarom willen we komend winterseizoen elke paar maanden een goede tributeband programmeren. En dan niet de gewone coverbandjes met Top 40-werk maar grote tributebands die in binnen- en buitenland succes hebben met hun optredens.”

The Doors behoorden in de tweede helft van de jaren 60 tot  de bekendste bands in de toen nog jonge rock- en popwereld. De muziek was een bijzonder mengsel van blues, rock, psychedelische muziek, klassieke muziek en jazz.   Door het charisma van zanger Jim Morrison was de band populair bij de jeugd, tot groot ongenoegen van veel volwassenen, die in Morrison een provocateur en onruststoker zagen. Zijn vroege dood in 1971 maakte van Morrison een icoon. Zijn graf in Parijs wordt nog steeds massaal bezocht, een film over zijn leven werd veelbekeken en de muziek van The Doors overleefde meerdere  generaties en is nog steeds populair.

Tributeband The Doors in Concert neemt het publiek mee naar die tijden. Zanger Danny van Veldhuizen heeft de stem en lijkt sprekend op Jim Morrison, toetsenist Willem Vonhof vertoont een verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, gitarist Gandert de Bo speelt en klinkt als Robby Krieger en drummer Bobby Baudoin benadert John Densmore tot in de kleinste details.

Met originele gitaren, versterkers en microfoons uit de jaren 60 en 70 wordt de zo herkenbare sound van The Doors tijdens liveoptredens geëvenaard. De tributeband heeft bewust niet de meer gepolijste opnames van de studio-albums van The Doors als voorbeeld genomen, maar de ruigere versies tijdens optredens, zoals die te horen is op opnamen zoals ‘Live in New York’, ‘Live in the Matrix’ en ‘In Concert’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.