nieuwbouw de korenbloem dichterbij college raalte wil 2 6 miljoen investeren

Totaal is voor de nieuwbouw 3.275.000 euro waarvan Stichting Mijnplein – waar de Korenbloem onder valt – ruim 1 miljoen voor haar rekening neemt. Er blijft dan nog zo’n 2,2 miljoen over die de gemeente moet ophoesten. Hierbij is nog geen rekening gehouden met de kosten voor de tijdelijke huisvesting die geraamd worden op 400.000 euro. Dit bedrag kan volgens het college voor 316.000 euro gedekt worden uit de reserve onderhoud schoolgebouwen, zodat er voor 84.000 euro nog aanvullende dekking nodig is.

Voorgesteld wordt voor 2017 een voorbereidingskrediet te ramen van 500.000 euro en voor 2018 de overige middelen beschikbaar te stellen. 

Hergebruik materialen
“Het is fantastisch dat we nu een nieuwe stap kunnen zetten in onze plannen voor een toekomstbestendig, duurzaam schoolgebouw waarbij we streven naar maximaal hergebruik van materialen”, zegt een opgetogen Korenbloem-schooldirecteur Harry Marissink.

Volgens hem wordt het bovendien een gebouw dat blijvend kostendekkend kan worden gebruikt en onderhouden. “De zeven gewoonten van The Leader in Me zorgen ervoor dat de talenten van onze kinderen in het nieuwe gebouw optimaal tot hun recht komen onder andere in diverse ruimtes waaronder rustige ruimtes, speelruimtes, stoeiruimtes maar ook een ontdek-, kook- en atelierruimte.”

Nieuwbouw op huidige locatie
De school heeft een voorkeur voor nieuwbouw op de huidige locatie. De Korenbloem wil het nieuwbouwproject realiseren in samenwerking met de kinderopvangorganisatie KOOS. De wens is een kindvriendelijk, uitnodigend, transparant en licht gebouw.

De Korenbloem maakt als basisschool onderdeel uit van de Stichting Mijnplein. Samen met de gemeente Raalte hecht zij grote waarde aan de verduurzaming van schoolgebouwen. “Goed onderwijs voor kinderen in Raalte is primair onze verantwoordelijkheid”, zegt adjunct-directeur Rian Wolfs. “Daar hoort een duurzaam schoolgebouw bij met een goed binnenklimaat en een laag energieverbruik. Door een flexibel ontwerp, verantwoorde materiaalkeuzes en een kritische focus op energiebeperking en frisse lucht zijn we met een nieuw schoolgebouw helemaal klaar voor de toekomst.”

Financiering
De gemeente Raalte is verantwoordelijk voor huisvesting van scholen en zal daarom de grootste investering doen. De Korenbloem kan vanuit de uitgespaarde middelen aanvullend een eigen investering doen. In de nieuwe situatie bespaart De Korenbloem namelijk fors op onderhoud en energiegebruik in vergelijking met het huidige gebouw. Een win-winsituatie omdat ook de gemeente Raalte, net als de Korenbloem duurzaamheid hoog in het vaandel heeft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.