meervoud margriet eshuijs et maarten peters in concert

MEERvoud concert Margriet Eshuijs & Maarten Peters zondagmiddag 13 november in het Hoftheater in Raalte, aanvang 15.00 uur entree € 20.— inclusief consumptie en garderobe, staging2.hofinsalland.nl  kassa 0572 361 361

Margriet Eshuijs staat al meer dan 40 jaar op het podium kreeg alle prijzen die er zijn zoals 3 Edisons en de Gouden Harp. Haar grote hits House for sale en Black Pearl staan steevast in de Top 2000 en ze werd geridderd in de Orde van Oranje Nassau voor haar verdiensten in de popmuziek.

Maarten Peters heeft als componist zijn sporen verdient met schrijven voor grote Nederlandse artiesten als Liesbeth List, Ruth Jacott en Rob de Nijs. Hij is de ras entertainer in het theater concert the Best of Britain dat een groot succes is geweest in het Hoftheater en hij ontroert in de voorstelling “ Bevroren tranen” naar de gelijknamige liederen cyclus. Serieuze liederen die hij schreef voor ondermeer de grote 4 mei herdenking op het Nationaal Ereveld in Loenen en die hij ook in Raalte heeft gezongen in de Plaskerk.Daarnaast schrijft hij inspirerende liedjes voor goede doelen zoals Alpe d’Huzes.

MEERvoud is een singer songwriter concert waarin de unieke talenten van zangeres Margriet Eshuijs en singer songwriter Maarten Peters zich verstrengelen en ontplooien. Twee uitzonderlijk mooie stemmen, twee uiterst muzikale soulmates.

De meerwaarde is de symbiose die ontstaat tussen die eigenwijze eigen liedjes en de muziek uit het wereldrepertoire dat hen beide zo inspireert. Het muzikale vakmanschap op een meervoud aan instrumenten zorgt voor steeds weer heel verrassende uitvoeringen. Liedjes zoals White Horses in the snow en God is asleep worden gezet in soundscapes die Maarten creëert op zijn akoestische gitaar en effecten en waarin Margriet de rol van multi instrumentalist op zich neemt.

Fields of Gold van Sting en Almost cut my hair van CSN&Y krijgen zo ook een hele nieuwe dimensie. We are one, but we’re not the same, geld ook voor dit programma. Margriet toont haar smooth en jazzy kant in Black Pearl Maarten zingt het luisterlied “Vergeef me lief” naar een gedicht van verzetsvrouw Truus Menger uit zijn liederen cyclus Bevroren tranen. Een muzikaal MEERvoud in alles.

staging2.facebook.com/Margriet-Eshuijs-Maarten-Peters-Meervoud
( fotografie Bart Homburg, Marielle Hensums)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.