marienheem go ahead deventer gestaakt wegens wanordelijkheden

Eerder in de wedstrijd werd het spel ook al stilgelegd omdat spelers van Go Ahead Deventer te veel aanmerkingen op de leiding hadden. Een extra pauze van ongeveer 15 minuten was het gevolg. Een kwartier voor tijd werd het duel definitief beëindigd, toen een Go Ahead-speler een kopstootachtige beweging maakte.

Trainer Dave Kok van Mariënheem is teleurgesteld in de beslissing van de scheidsrechter. “Als je dat dan constateert, kun je beter een gele of rode kaart geven en de wedstrijd gewoon doorspelen”, aldus Kok. “Nu moeten we voor 13/14 minuten weer de wei in, daar zitten we niet op te wachten. En ik dat dat ook geldt voor de positieve jongens van Go Ahead Deventer. Maar de beslissing moeten we respecteren.” Het is aan de KNVB wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld. De bond zal daarbij onder andere kijken naar het rapport van de scheidsrechter en de belangen van beide elftallen. Gezien het programma van beide ploegen zal dat niet voor november gaan gebeuren.

In de strijd om de eerste periode is het voor Mariënheem zeer belangrijk dat de wedstrijd wordt uitgespeeld. Kok: “Samen met Nieuw Heeten staan we bovenaan en het doelgemiddelde speelt ook nog mee. Als deze wedstrijd in 4-3 zou eindigen, staan we twee doelpunten voor op Nieuw Heeten met nog 1 wedstrijd te gaan. Dus voor ons is het belangrijk om er nog een doelpuntje bij te maken om de afstand te vergroten.”
De wedstrijd begon ook al slecht voor Mariënheem. Kok: “We worden twee keer uitgespeeld en komen daardoor snel op een 0-2 achterstand. Beide keren stonden we positioneel niet goed in de omschakeling.” Toch was de achterstand volgens Kok tegen de verhouding in, omdat de thuisploeg ook de nodige kansen kreeg. Een doelpunt bleef in de eerste helft echter achterwege.

Tijdens de rust deed Mariënheem een aantal aanpassingen in het elftal, en die hadden direct het gewenste effect. De tweede helft was nog geen 5 minuten oud, of de 0-2 achterstand was omgebogen tot een 3-2 voorsprong. “Weer letten we daarna even niet op en wordt het 3-3”, vervolgt Kok. Direct daarna wordt er weer orde op zaken gesteld door Mariënheem: 4-3. “Daarna moeten we verder uitlopen naar 5-3, maar zover is het niet gekomen”, zegt Kok.

Volgende week zondag speelt Mariënheem om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen FC RDC.

 
Alle uitslagen en tussenstanden in de klasse 5G:
(Bij de tussenstand is het resultaat van Mariënheem – Go Ahead Deventer nog niet meegenomen)
Mariënheem – Go Ahead Deventer gestaakt bij een tussenstand van 4-3 wegens wanordelijkheden
Wesepe – Sportclub Deventer 0-1
Sallandia – Nieuw Heeten 0-2
Raalte – Koninklijke UD 10-0
V en L – FC RDC 0-1
SDOL – Terwolde 1-3

PositieTeamGespeeldPunten
1Nieuw Heeten716
2Terwolde715
3Raalte714
4Mariënheem613
5Wesepe712
6FC RDC712
7Sportclub Deventer710
8V en L77
9SDOL66
10Sallandia76
11Go Ahead Deventer54
12Koninklijke UD70

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.