marianne thieme zegt gesprek met sallandse boerinnen af

De fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren zou aanstaande maandag in Olst het gesprek aangaan met de boerinnen, die onlangs nog lijnrecht tegenover de motie van Thieme stonden om het kalf voor bepaalde tijd verplicht bij de koe te houden.

Maandag kregen de boerinnen bericht dat het gesprek niet doorgaat; Thieme zegde af. “Jammer, wij als Sallandse boerinnen hielden graag onze agenda vrij voor een open gesprek met PvdD. We zijn dus zeer teleurgesteld in deze nieuwe opzegging”, aldus Karin van der Toorn, één van de initatiefnemers achter de #kalverliefde-actie.

Het was namelijk al eens eerder voorgekomen dat Thieme een ontmoeting annuleerde. Een gemiste kans, vindt Van der Toorn. “Al lopen onze meningen uit een, de agrarische sector blijft het belang van het gesprek  inzien. We wilden het graag hebben over hoe we voedselproducenten en voedselconsumenten dichter bij elkaar kunnen brengen.”

Toch geven de boerinnen niet op: “Onze uitnodiging blijft staan.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.