marianne thieme bezoekt kalverliefde boerinnen in olst

“De Partij voor de Dieren en actievoerende boerinnen lijken misschien geen logische gesprekspartners. Toch vinden we het belangrijk om wel met mevrouw Thieme in gesprek te gaan. Als agrarische sector moeten we openstaan voor de mening van anderen, al staat die soms ver af van onze mening”, aldus Karin van der Toorn, één van de initiatiefnemers van de #kalverliefde-actie.

“Eens zullen we het misschien niet worden, maar we gaan graag het gesprek aan hoe we voedselproducenten en voedselconsumenten dichter bij elkaar kunnen brengen. Boeren moeten openstaan voor zorgen en wensen uit de maatschappij, maar burgers moeten ook begrijpen dat die wensen een kostprijsverhogend effect hebben.”

Bezoek bij Lugtenberg 
Marianne Thieme is maandag 31 oktober te gast op het melkveebedrijf van de familie Lugtenberg in Olst. Boerin Ellis Lugtenberg: “Op ons bedrijf staan de dieren en het dierenwelzijn centraal. Ook in waarden zoals landschappelijke inpassing, duurzame voedselproductie en harmonie met de omgeving zijn erg belangrijk op ons familiebedrijf. We laten graag aan Marianne Thieme zien dat dit heel goed samen gaat met moderne melkveehouderij.”

De familie Lugtenberg is de eerste deelnemer aan het project Salland Boert en Eet Bewust. Een project opgezet door o.a. LTO Salland, diverse overige (agrarische) partners en inwoners van Salland. De doelstelling van dit project is om de verbinding tussen voedselproducenten en consumenten te versterken en meer wederzijds begrip te krijgen. Burgers kunnen hierbij meehelpen aan het certificeren van boerenbedrijven die zich actief inzetten om de verbinding met de maatschappij op te zoeken en die een plus scoren op thema’s zoals dierenwelzijn, diergezondheid, landschappelijke inpassing, mest en milieu.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.