luttenberg in de ban van witte wieven

Sportdorp Luttenberg houdt op 28 oktober in samenwerking met Basisschool de Esmoreit een Witte Wievenrun door het dorp. De Luttenbergse kinderen en hun ouders zullen in Witte Wieven kleding laten zien hoe hard ze kunnen rennen. De start en finish is bij Elckerlyc. De Run gaat door het dorp op verlichte paden. De onderbouw (t/m groep 5) mag starten om 19.00 uur. De bovenbouw (t/m groep 8) start een paar minuten later. Aanmelding vooraf is niet nodig. Deelname is gratis. Voor de kinderen liggen er leuke prijzen klaar. Vragen? Mail naar: r.lommers@vodafonevast.nl.

Jeugdgroep Aksie presenteert een dag later, in samenwerking met Elckerlyc en de Laarman een Ontdekkingstocht naar de Witte Wieven op de berg in Luttenberg. Dat betekent dus griezelen in het donker. Aksie raadt buurtschappen, buren, vriendengroepen, sportteams en andere gelegenheidsgezelschappen aan om zich als groep (circa acht tot tien personen) in te schrijven. Ook individuele deelnemers kunnen zich inschrijven. Die worden in een groep ingedeeld. 

De jongste jeugd (tot en met 13 jaar) vertrekt tussen 19.00 en 20.00 uur. Deze tocht zal ongeveer 45 minuten duren en is, wat griezelfactor betreft, wat aangepast aan de leeftijd. Volwassenen en jeugd vanaf 14 jaar vertrekken tussen 20.00 uur en 21.30 uur. Deze tocht zal ongeveer 1 uur en 30 minuten duren. Aansluitend is er een Witte Wieven bijeenkomst in Elckerlyc. Na deze bijeenkomst heeft ook de plaatselijke horeca haar deuren geopend voor de deelnemers. De deelnamekosten bedragen 4 euro (kinderen tot en met 13 jaar 2 euro).

Vragen? Mail naar: contact@jeugdgroepaksie.nl. Aanmelding via staging2.wittewievenluttenberg.nl.

Landbouwmuseum De Laarman staat zondag 30 oktober in het teken van ‘Lekker Laarman’. Uit overlevering van de vele sagen en legenden, blijkt dat het schenken van lekker eten aan de Witte Wieven, de dames gunstig stemt. De bezoekers zijn welkom om het speciaal gebrouwen Luttenbergse Witte Wieven Bier te proeven en allerlei kleine gerechten uit te proberen. Ook kan een wandeling gemaakt worden naar de ‘Witte Wieven kuil’. Meer info: staging2.delaarman.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.