lisanne spanbroek uit olst lijstduwer tweede kamer

Lisanne is sinds 2012 lid van het CDA en heeft zich de afgelopen jaren op meerdere fronten ingezet zowel bij zowel het CDA en de CDA-jongeren. De studente Human Resource Management staat op het punt om af te studeren en wil graag haar steentje bijdragen aan de CDA campagne.

De Windesheim-studente is terug de collegebanken ingegaan na een aantal jaar ondernemerschap. Als raadslid in Olst-Wijhe houdt ze zich voornamelijk bezig met thema’s op het gebied van economie, duurzaamheid en bestuur. Na het voorzitterschap van CDJA Overijssel is Lisanne aan de slag gegaan als landelijk Dagelijks Bestuurslid Ledenwerving & Ledenbinding bij het CDJA. Dit jaar blies ze nieuw leven in “De Dertigers Overijssel” waarbij 25- tot 40-jarigen elkaar op informele manier kunnen ontmoeten. 

“Lisanne weet telkens weer mensen, die niet gehoord werden, bij elkaar te brengen en hen zo een politieke stem te geven. Ik hoop dat Lisanne als lijstduwer vooral dingen die belangrijk zijn voor jongeren uit Overijssel, zoals goed openbaar vervoer en oplossingen voor de heersende drugsproblematiek, kan meegeven aan de nieuwe Tweede Kamerleden”, aldus Bart Bouwman, voorzitter van CDJA Overijssel.

Eer
“Het is een hele eer om gevraagd te worden als lijstduwer”, geeft Lisanne Spanbroek aan. “Een stem op het CDA is voor de Overijsselse stemmer een passende keuze, wij laten ons niet gek maken.” Komende maanden zal Lisanne actief de boer op gaan om vooral de studenten, starters, zelfstandig ondernemers, mantelzorgers, duurzaamheidsdoeners en cultuurliefhebbers te motiveren om te gaan stemmen. Dit doet zij uiteraard niet alleen, samen met lokale afdelingen en de andere kandidaat-Kamerleden zal zij komende maanden de provincie intrekken. “Wij zijn verheugd dat Lisanne op de lijst staat, en we verwachten een goed resultaat. Het CDA is een partij voor alle generaties en met oog voor de regio, daarom hebben we een regionale staartlijst opgesteld. De keuze voor Lisanne is duidelijk een keuze voor jeugd, binding met de regio en de christendemocratie.”

Het gezelschap van provinciale lijstduwers bestaat naast Lisanne uit Statenlid Bouwien Rutte (Dinkelland), Erik Dannenberg (Zwolle), Theo Morskate (Hengelo) en Bert Beun (Hardenberg). De sterke lokale binding in het CDA wordt benadrukt doordat iedere provincie vijf lokale lijstduwers mag toevoegen aan de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer verkiezingen. Deze lijstduwers gaan hun best doen om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het CDA en uiteindelijk naar de stembus te krijgen op 15 maart 2017. Met kandidaten als Pieter Omtzigt en Hilde Palland denkt het CDA een sterk Overijssels geluid te blijven geven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.