lauk weken

Ook speel ik al jaren het digitale woordspelletje Wordfeud tegen heer Gianni en vrouwe Soulsurfer  uit Raalte.  Als journalist zou je daar goed in moeten zijn, maar inmiddels sta ik dus een straatlengte achter qua gewonnen spelletjes. Het zijn allebei overheidsdienaren, dus die hebben meer tijd en energie over dan ik, zo troost ik me maar. Nu kwam er een buurvrouw bij als derde speelster. Moet een makkie zijn, dacht ik nog. Inmiddels sta ik al weer dik achter.

Daar kwam een onderzoek overheen. Wie vertrouwen  Nederlanders het meest?  Staan journalisten helemaal op de allerlaagste plaats. Zelfs bankiers, politici,  ambtenaren en de EU worden meer vertrouwd. Schrale troost, het vertrouwen in de kerken is bijna net zo laag.

Daarna kwam een uitnodiging van mijn vriendenclub SOS voor ‘Das dreite grosse Deutsche Bessemfest’ zondag 23 oktober in hotel de Zwaan. Flinke pullen bier, muziek, lange tafels, leuke gesprekken, daar kun je mij normaal gesproken voor wakker maken. Nee dus, want ik vind die Duitse feestmuziek verschrikkelijk, dan moet ik echt mijn verdriet verdrinken. Hetgeen misschien wel de enorme bieromzet op deze Oktoberfeesten verklaart, niemand kan tegen die muziek.

Het allerergste is dat je geacht wordt in Duitse lederhosen te komen. In tegenstelling tot veel van mijn maten heb ik genoeg zelfkennis om te weten dat zo’n ding mij niet staat. Hoewel, ik heb één keer lederhosen aangehad en toen begon iedereen prompt Duits tegen mij te spreken. En het was dus gewoon in Nederland. Dat vond ik geen compliment voor mijn figuur.

Diezelfde SOS-maten lagen in een deuk toen een clublid op vakantie in Boedapest een groot standbeeld fotografeerde van een strenge Pruisische militair, compleet met piekhelm, snor en sabel. Het gezicht van dat standbeeld leek volgens hem enorm op dat van mij. Dat werd prompt door de rest van de club beaamd. Zelfs mijn beterhelft vond dat.

Het ging pas beter toen ik het boek ‘Vooruit-Boeren Overijssel 1950-2000’ las. Het is dus nog maar ruim een halve eeuw geleden dat voor een boerenzoon en dochter lagere school genoeg was, daarna kon er gewerkt worden. Dan is zelfs een Bessemfest nog niet zo verkeerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.