landstede mbo raalte start nieuwe volwassenenopleiding verzorgende ig

Werken en leren gecombineerd
De afkorting ‘bbl’ staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Studenten die zo’n leerweg volgen, werken minimaal 24 uur per week betaald in een erkend leerbedrijf en gaan één dag per week naar school. Om de opleiding te kunnen doen, moet je een vooropleiding in de zorg hebben gedaan, bijvoorbeeld Helpende in Zorg en Welzijn, Verzorgende C of de oude M.D.G.O.-Vz. De opleiding duurt twee jaar en als je snel en makkelijk leert, kun je de opleiding wellicht versneld afronden.

Landstede MBO Raalte merkt dat de vraag naar bbl-opleidingen (opleidingen voor werkende volwassenen) de laatste jaren flink toeneemt in de regio Salland, en niet alleen in de zorg. Volgens directeur Gerrard Vinke komt dat vooral doordat de arbeidsmarkt de laatste jaren flink is veranderd. “Vroeger deed je een opleiding en daarna ging je werken. Klaar. Maar dat is allang niet meer zo. Om bij te blijven, moet je nu regelmatig terug naar de schoolbanken, wat voor werk je ook doet. Wij voorzien graag in die behoefte en daarom neemt het aantal bbl-opleidingen bij ons almaar toe.”

Informatie en aanmelden
Heb je interesse in de opleiding Verzorgende IG die in november start? Dan kun je voor meer informatie mailen naar mnijenkamp@landstede.nl. Meteen aanmelden op staging2.landstedembo.nl, kan ook, via ‘aanmelden opleiding’ in het rechtermenu. Daarna volgt een uitnodiging voor een intakegesprek.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.