kunstveiling in heino voor missie moeder overleden marinier

Burgemeester Martijn Dadema kruipt deze zaterdag in de huid van veilingmeester. Niet dat hij een andere baan ambieert, maar voor dit bijzonder goede doel was hij wel te porren. Er worden twintig schilderijen van Schilderclub Artfun geveild. Ruim veertig andere schilderijen staan daarnaast tentoongesteld en wisselen tegen een goed bod van eigenaar.

Artfun stelt de kunst beschikbaar. Deze groep bestaat uit vrienden Miny Lenferink, Harry Jansen en Joop Krisman en zussen Anne Doldersum, Diny Herbrink en Truus Westerink.

Rico Bos 
Oud-inwoonster van Heino Anne Doldersum gaat in januari terug naar Cambodja waar haar zoon Rico Bos, opgegroeid in Heino, in 1993 als marinier in een vredesmissie overleed. “Met de gehele opbrengst van de veiling van deze schilderijen en de opbrengst van mijn boek ‘In de voetsporen van Rico’ en alle andere giften gaan we naar Sisophon. Ik wil samen met mijn huidige man Henk het werk van Rico afmaken. Wij willen daar iets betekenen voor de mensen die Rico zo graag had willen helpen”, vertelt Anne enthousiast.

Anne heeft contact met Pater Visser, grondlegger van de Don Bosco Foundation of Cambodia. Hij woont en werkt al 25 jaar in Cambodja. Visser doet er alles aan om kinderen goed onderwijs te geven en een vak te kunnen leren, waardoor ze verder kunnen in de maatschappij. Pater Visser heeft al een paar scholen opgericht. Op dit moment loopt er een project in Poi Pet om een lagere school op te richten en een prachtig elektro project voor een groep van 78 (straat)jongeren. “Wij willen graag deze jongeren een kans geven. Daarnaast wordt er een bewaarschool gebouwd in Sisophon. Deze school of de speelplaats zal de naam van Rico krijgen. We hopen dat velen met mij Rico’s werk willen voort te zetten.”

Veiling
De schilderen die worden geveild zijn vooraf te bezichtigen vanaf vrijdag 28 oktober 12.00 uur tot zaterdag 29 oktober 10.30 uur. De veiling begint zaterdag 29 oktober om 11.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Ook Burgemeester Martijn Dadema brengt een mooie kavel in voor het goede doel.

De schilderijen zijn ook te zien op de website staging2.ricosfoundationcambodja.nl. De veiling wordt gehouden in het Dorpshuus, Marktstraat 7 in Heino. Ben je verhinderd, maar wil je graag iets doneren? Maak dan jouw donatie over aan Rico’s Foundation Cambodja op IBAN nummer NL79 INGB 0009579094 t.n.v. J.G.S.J. Galgenbeld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.