kunstgrasvelden met gevaarlijke korrels in broekland nieuw heeten luttenberg en raalte

“Op dit moment zijn wij van mening dat wij de resultaten van het onderzoek moeten afwachten voor wij verdere uitspraken kunnen doen over het gebruik van kunstgrasvelden in de gemeente Raalte”, liet de gemeente vanochtend per brief aan de voetbalbesturen weten. 

Nieuw kunstgras in Heeten en Mariënheem
In Heeten en Mariënheem zullen nog nieuwe kunstgrasvelden aangelegd worden. Of deze velden dezelfde kunstgraskorrels worden ingestrooid is nog de vraag. “Bij de aanleg van de nieuwe velden wordt uiteraard gebruik gemaakt van producten die op dat moment aan de gestelde eisen voldoen”, laat de gemeente Raalte weten.

In de uitzending van 5 oktober heeft het televisieprogramma Zembla aandacht besteed aan het gebruik van rubbergranulaat als instrooisel in kunstgrasvelden. Deze rubberkorrels bevatten stoffen die mogelijk kankerverwekkend zijn, zo werd gesteld in het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.