kunstgrasveld wesepe ingestrooid met kankerverwekkend rubbergranulaat

“Wij zien de resultaten met belangstelling tegemoet. Mocht dit aanleiding geven voor maatregelen aan onze bestaande veld en aanleg van nieuwe velden in de toekomst dan zullen wij hier actie op ondernemen/ons beleid op afstemmen”, laat de gemeente weten.

Aanleg op basis van advies RIVM
Bij de aanleg van de kunstgrasvelden heeft de gemeente Olst-Wijhe zich gebaseerd op bestaande onderzoeken het advies van het RIVM. “Het RIVM heeft geconcludeerd dat er bij het sporten op rubberkorrels geen gezondheidsrisico’s zijn te verwachten. De uitzending van Zembla zet vraagtekens bij deze conclusie en de rechtmatigheid van de verrichte onderzoeken. Wij verwachten dat het onderzoek in opdracht van de Europese Commissie meer duidelijkheid verschaft.”

Geen rubbergranulaat in kunstgrasvelden Wijhe en Olst

I
n Wijhe ligt één zandingestrooid veld (multifunctioneel veld) en één voetbalkunstgrasveld ingestrooid met TPE (kunststof en geen rubber). In Olst ligt ook één voetbalveld ingestrooid met TPE.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.