Home / archiefcentraal / kunstgrasveld wesepe ingestrooid met kankerverwekkend rubbergranulaat

kunstgrasveld wesepe ingestrooid met kankerverwekkend rubbergranulaat

“Wij zien de resultaten met belangstelling tegemoet. Mocht dit aanleiding geven voor maatregelen aan onze bestaande veld en aanleg van nieuwe velden in de toekomst dan zullen wij hier actie op ondernemen/ons beleid op afstemmen”, laat de gemeente weten.

Aanleg op basis van advies RIVM
Bij de aanleg van de kunstgrasvelden heeft de gemeente Olst-Wijhe zich gebaseerd op bestaande onderzoeken het advies van het RIVM. “Het RIVM heeft geconcludeerd dat er bij het sporten op rubberkorrels geen gezondheidsrisico’s zijn te verwachten. De uitzending van Zembla zet vraagtekens bij deze conclusie en de rechtmatigheid van de verrichte onderzoeken. Wij verwachten dat het onderzoek in opdracht van de Europese Commissie meer duidelijkheid verschaft.”

Geen rubbergranulaat in kunstgrasvelden Wijhe en Olst

I
n Wijhe ligt één zandingestrooid veld (multifunctioneel veld) en één voetbalkunstgrasveld ingestrooid met TPE (kunststof en geen rubber). In Olst ligt ook één voetbalveld ingestrooid met TPE.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.