Home / archiefcentraal / krijg de pere kom naar de pluk

krijg de pere kom naar de pluk

Langs het spoor aan de zuidkant van Olst staan sinds 1962 zo’n 500 perenbomen, en aan hun takken hangen duizenden peren te rijpen. Totdat de lange warme zomerperiode op 8 en 9 oktober zijn slotaccoord gaat beleven.  Dat is namelijk het weekend van De Grote ParticiPerenPluk! Kom je helpen met de oogst? Iedereen is welkom – iedereen die eet! Stichting Eetbaar Olst-Wijhe nodigt jong en oud uit voor de pluk van de handpeer ‘Doyenné du Comice’. Sinds de vroegere eigenaar Derk Steenbruggen een jaar terug overleed, is de bongerd niet meer bespoten. Zijn erfgenamen zien graag dat Eetbaar Olst-Wijhe dit stukje cultuurlandschap ecologisch gaat beheren, samen met zoveel mogelijk noabers, van heinde en ver. Zo kunnen we met elkaar de verbinding met gezond voedsel uit de buurt weer versterken. En dat noemen we dus ‘ParticiPeren’. Meld je aan via eetbaarolstwijhe@gmail.com – als plukker of plukbuddy; nadere info volgt. Zie ook http://bit.ly/PPPlukA4 en https://www.facebook.com/events/1670456679949e

Lees ook

Plannen Twentseweg bijgesteld: nu gesprekken over zes tiny houses

RAALTE – De plannen voor de tiny houses en het voedselbos aan de Twentseweg in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.