koopovereenkomst gezamenlijk startersproject luttenberg ondertekend

Vanuit Luttenberg was veel vraag naar betaalbare starterswoningen. Na een inventarisatie door Plaatselijk Belang Luttenberg en Stichting LuttenbergWoont zijn de wensen op tafel gekomen. Daarna is samen met de gemeente Raalte gezocht naar een geschikte locatie. Deze werd gevonden in nieuwbouwplan Borgwijk.

Wethouder Wout Wagenmans: “We zijn blij met dit initiatief vanuit het dorp om zo starters in het dorp te behouden. Als gemeente kunnen we op deze manier koopstarters de kans geven om een eerste eigen huis te realiseren in Luttenberg.”

CPO
De vereniging bestaat uit een vijftal enthousiaste starters. Ze gaan in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) een blok van vijf bouwen. De afgelopen maanden zijn ze druk geweest met het uitwerken van hun bouwplannen. Hierin zijn ze begeleid door Theo Solen van stichting LuttenbergWoont.

De omgevingsvergunning voor de woningen is inmiddels verleend. De starters hopen eind dit jaar met de bouw van de woningen te kunnen starten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.