inwoners gemeente raalte zeggen het vaakst ja tegen orgaandonatie in overijssel

Dat meldt RTV Oost. 

Naast Raalte hebben ook de gemeenten Borne en Zwolle hoge registratiepercentages. Ruim 45 procent van de inwoners van Borne heeft zich geregistreerd, van wie 65 procent toestemming geeft. In Zwolle heeft ruim 44 procent van de inwoners het donorregister ingevuld. Bijna 45 procent geeft toestemming.

Provinciebreed heeft twee op de vijf inwoners (veertig procent) boven de twaalf jaar zich geregistreerd.

Donorweek

Het is deze week Donorweek. De week is gericht op negen miljoen Nederlanders die nog geen keuze hebben vastgelegd. Inmiddels hebben bijna zes miljoen Nederlanders hun keuze vastgelegd in het Donorregister.

De hele week vinden er door heel Nederland voorlichtingen en gastlessen over orgaandonatie plaats. In Overijssel vinden er onder andere gastlessen plaats op het Carmel College Salland in Raalte en in de Protestantse Kerk in Sint Jansklooster.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.