ingezonden hufterigheid

Zowel in de politiek als in de samenleving heerst terecht veel ongenoegen over de toenemende hufterigheid van mensen.

De belangrijkste redenen voor deze ongewenste ontwikkelingen liggen echter bij de overheid door het steeds meer optuigen van duurbetaalde organisaties met immer meer bevoegdheden waarmee de burger te maken krijgt, die arrogant en onbereikbaar zijn en alleen maar geïnteresseerd zijn in hun eigen arbeidsvoorwaarden en totaal niet in bezwaar makende burgers, eigenlijk hun werkgevers.

De ergste voorbeelden hiervan zijn het UWV, de Belastingdienst en het CJIB. Bij deze instanties is het onmogelijk iemand die ter zake kundig is aan de telefoon te krijgen of aan tafel. Een bepaalde persoon bij de Belastingdienst in een bepaalde plaats te pakken krijgen om iets uit te praten is onmogelijk. Alle belastingkantoren zijn sinds april 2014 gesloten voor het publiek, alleen op uitnodiging is nog mogelijk. Verder alleen de Belastingtelefoon met goedwillende gansjes.

Het CJIB en de belastingdienst blinken helemaal uit: op hun site vind je alleen maar een postbusnummer. Adres en telefoonnummer alleen maar te vinden via de zoekfunctie. E-mail en fax niet mogelijk. Wanneer je hen schrijft; geen enkele inhoudelijke reactie en chantage middels doldwaze regelingen zoals gijzeling, intrekken rijbewijs, inbeslagneming van een voertuig, eventueel ook van een ander wanneer je daar in rijdt. Een Belastingdienst die zelf crimineel is: zij kopen gestolen data over Nederlandse rekeninghouders van banken. Dit is juridisch gezien heling! Deze gedrochten beginnen steeds meer fascistische trekjes te krijgen.

Mensen aan de onderkant van de samenleving worden steeds verder gekort, geen indexering uitkering, slimmigheidjes van onze regering die het inkomen nog verder omlaag brengen zoals voortdurende boetes bij achterstand zorgpremie, eigen risico zorg. Mensen met minimum uitkering zijn min of meer gedwongen om te frauderen om in leven te blijven. Daarom is bijv. zwartrijden wel te begrijpen en zijn beunklusjes noodzakelijk.

Door het rampzalig regeringsbeleid, kortere WW en veel te veel ZZP’ers neemt het aantal uitkeringstrekkers alleen maar toe en al deze mensen voelen zich bedrogen, verwaarloosd en onbegrepen.

Daarom ook meer begrip voor mensen die wel eens een ambtenaar of bewindspersoon fysiek aanpakken. Niet goed te praten maar ontzettend veel begrip ervoor! Hun normale recht is niet meer te halen voor deze mensen, zelfs niet meer voor middeninkomens door uit de hand gelopen advocaat tarieven, griffierecht en vertragingsmogelijkheden.

Ik ben een rustig figuur van 66 en de laatste keer dat ik iemand op zijn bek sloeg was in het 2e jaar van de kleuterschool. De kans dat dit weer zal gebeuren is best aanwezig!

Een paar weken geleden al bijna toen ik Rutte hoorde verkondigen dat dank zij het regeringsbeleid de economie weer aantrok. Hij had moeten zeggen “ondanks het regeringsbeleid”.

Kijk bijvoorbeeld eens naar België: Zeker zo goed door de recessie gekomen. Het enige wat de Belgen ervan gemerkt hebben is de verhoging van de tabaksaccijns. Sigaretten echter nog steeds goedkoper dan in NL. Zij hebben 1½ jaar geen regering gehad, zou het daar aan liggen??

Conclusie: Wanneer voornoemde instanties de burgers eindelijk eens menselijk behandelen zal de hufterigheid zeker afnemen.

Kees Huls

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.