heino kan niet stunten tegen koploper

Bij de rust zag het er qua tussenstand nog redelijk goed uit voor Heino, aangezien beide ploegen nog niet hadden gescoord. Direct na rust was het de thuisploeg die voor het eerst het net wist te vinden: 1-0. Na ruim 65 minuten reageerde Heino door de gelijkmaker op het bord te zetten. Robin Gerritsen scoorde de 1-1. Tien minuten voor het einde besliste Bemmel echter de wedstrijd door voor het laatste doelpunt te tekenen: 2-1.

Trainer Michel Steggink van Heino vindt de uitslag geen goede afspiegeling van het spelbeeld. “Ik denk dat, over de hele wedstrijd gezien, een gelijkspel terecht zou zijn geweest. Een werelddoelpunt van de kant van Bemmel was dit keer het geluk van de koploper”, aldus Steggink. De oefenmeester weet de beslissende treffer tot in detail te beschrijven. “We verliezen een kopduel op het middenveld waarna de bal bij de aanvallende middenvelder van Bemmel terecht komt. Die laat hem 2 keer stuiteren en schiet hem vanaf ongeveer 25 meter knetterhard net onder de lat. Knappe goal van die jongen, maar als hij hem nog 10 keer over mocht doen zou hij waarschijnlijk zeker 9 keer missen.”

In de eerste helft had Bemmel meer balbezit, maar tot grote kansen leidde dit niet. Ook Heino kon vanuit de omschakeling tot weinig gevaar komen. Direct na de rust krijgt Heino een levensgrote kans om de score te openen. Een goed schot in de korte hoek wordt echter goed gepareerd door de doelman van Bemmel. In de rebound weet Bemmel wel de eerste treffer van de wedstrijd te maken. Steggink: “We stappen te snel in en geven we te veel ruimte weg en kan de voorzet komen. Dan glijdt één van onze verdedigers ook nog uit, waardoor de spits tegendraads kan binnenschieten.” Later komt Heino nog op 1-1 en in de fase die daar op volgde kwam Heino tot meer kansen. “Op dat moment had ik het idee dat we een gelijkspel hadden kunnen behalen. Zo dacht Bemmel er ook over, hoorde ik achteraf.” Het eerder eerder beschreven ‘werelddoelpunt van de thuisploeg zorgde er echter voor dat Heino met lege handen bleef.

“We hebben de jongens de complimenten gegeven over het vertoonde spel”, vervolgt Steggink. “We zijn op dit moment een stuk verder dan vorig jaar. Maar nu gaat het om momenten herkennen. Bijvoorbeeld: waar mogen we de bal wel verliezen en waar niet? Of wanneer moeten we kort op de man dekken? We zullen minder van dit soort momenten moeten krijgen om al s ploeg nog beter te worden. Steggink denkt dat het bijbrengen ‘slimmigheden’ zoals het spel vertragen, balbezit behouden en kleine overtredingen maken de ploeg tot een beter resultaat kan gaan helpen.

Het was voor Heino de derde nederlaag van de competitie. Eerder werd er al verloren van Quick 1888 (5-3) en Rohda Raalte (1-4). Tussendoor wist de ploeg van trainer Michel Steggink wel de volle buit te behalen tegen Germania (2-1), Orion (0-4) en STEVO (0-2). Het duel tegen Alcides eindigde onbeslist: 1-1.

Volgende week speelt Heino de thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek. Het duel begint zondag om 14.00 uur en wordt gespeeld op Sportpark De Kampen.

Alle uitslagen en de tussenstand in de klasse 1E:
Germania – De Zweef 4-2
SC Bemmel – Heino 2-1
Orion – Longa’30 1-7
Rigtersbleek – TVC’28 5-1
BVC’12 – Rohda Raalte afgelast
Tubantia – Quick 1888 2-4
Alcides – STEVO 2-1

PositieTeamGespeeldPunten
1SC Bemmel719
2BVC’12612
3Quick 1888711
4Tubantia711
5Rohda Raalte610
6Heino710
7Germania79
8De Zweef79
9Rigtersbleek78
10Alcides78
11STEVO78
12Longa’3077
13TVC’2876
14Orion74

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.