happyseeds zet t natuurlijk huus in de bloemetjes

Hoog gras, wilde bloemen, een natuurakker, heel veel dieren zijn er gek op. Kleine zoogdieren vinden in hoog gras hun schuilplek, weidevogels kunnen er veiliger nestelen. En als je gras langer laat staan, krijgen ook allerlei kruiden kans te groeien, en vooral ook te bloeien. Vogels pikken er hun zaadjes en bijen vinden er nectar. Landschap Overijssel stimuleert die wildakkers, bij ’t Natuurlijk Huus is er eentje ingericht. Daar laten ze ook delen van het gazon ongemaaid. Vanaf volgend jaar moeten daar met hulp van Happyseeds een wilde bloementuin ontstaan.

Daar ontstond ook de gedachte mensen op te roepen wildmengels in bermen te strooien. “Allemaal een zakje wildmengel kopen en dat in de berm strooien, moet je zien hoe veel mooier dan nu al het geval, de natuur dan gaat worden!” zegt Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus. André van der Zee overweegt hier in de nieuwe serie ‘het groene oosten’ voor RTV Oost ook aandacht aan te besteden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.