groen licht voor alcoholvergunning little river cafe wijhe

Durkstra is zeer ingenomen met de toestemming van de gemeente: “Nu kan ik eindelijk mijn droom verwezenlijken en doen wat ik mijn levenlang al heb gedaan. Ik vaar al sinds mijn 19e en ik heb altijd gekookt aan boord van schepen. Zo heb ik het vak ook geleerd.” De gemeente Olst-Wijhe wilde al langer een drijvende horecavoorziening aan de IJssel bij de Passantenhaven. Evenals de onderneemster is de gemeente dan ook blij dat het project nu echt doorgang vindt.

Veel werk verzet
De afgelopen weken hebben Durkstra en haar team veel werk verzet om het ruim van de boot de Salamander 2 in te richten als een sfeervol eetcafé met een professionele keuken. Durkstra: ‘Het ziet er fantastisch uit benedendeks. De prachtige houten vloer geeft al heel veel sfeer en de spiegels aan de wand geven het een heel ruimtelijk aanzien.’ Een klein oliekacheltje zorgt voor warmte tijdens de donkere dagen. Het restaurant biedt plaats aan groepen tot 25 personen. De menukaart was al uitgebreid met onder meer maaltijdsalades, pannenkoeken en soep.

Na de opening op de 27e oktober is het ook mogelijk om ’s avonds te genieten van een kleine maaltijd of een uitgebreid tapasdiner onder het genot van een glaasje wijn of een smakelijk glas bier.

Gratis koffie
Met de mogelijkheid om aan boord te dineren gaan ook de openingstijden veranderen. Tijdens de wintermaanden is het eetcafé geopend op donderdag t/m zondag van 11-20 uur (de keuken sluit om 19.30 uur). Op donderdag 27 oktober staat er de hele dag gratis koffie met iets lekkers klaar voor belangstellenden. Om 16.30 uur is dan de officiële opening voor genodigden. Vanaf vrijdag 28 oktober is iedereen welkom om overdag én ’s avonds te genieten van een heerlijke lunch of klein diner op biologische basis.

Met het oog op de kleinschaligheid is het noodzakelijk om te reserveren voor een diner. Durkstra: ‘Zo zijn mensen altijd verzekerd van een tafel. Als mensen specifieke  wensen hebben of buiten de reguliere openingstijden willen komen, is er altijd de mogelijkheid om iets speciaals te verzinnen voor een heerlijk diner.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.