goed slapen goed geheugen en goed gewicht

De slaapkamers zijn trouwens ook niet breder dan vier meter en de deur staat 60 centimeter uit de kant. Maar dat heeft niks te maken met slapen. Dat is efficiëntie. Want bij veel vloerbedekking is ‘kamerbreed’ vier meter. En de ruimte achter een openslaande deur is verloren ruimte, tenzij daar zestig centimeter ruimte is, dan kun je er een klerenkast van maken.
Al die andere dingen hebben te maken met goed slapen. Slapen is heel belangrijk. Om goed uitgerust de dag door te komen. Maar ook omdat je lichaam tijdens jouw slapen veel meer doen dan je erg in hebt.

Zo maakt je lichaam tijdens het slapen stoffen aan die de stofwisseling bevorderen. Slaapdeskundige Hans Hamburger zei 24 september in Spijkers met Koppen zelfs dat kinderen daar overgewicht aan te danken hebben. Die zitten te lang achter een schermpje, komen dan slecht in de eerste diepe slaap, maken de juiste stoffen niet aan en worden dan makkelijker dik… 

In die eerste diepe slaap schonen we ook de ervaringen van de afgelopen dag op en selecteren zaken die we willen onthouden naar ons lange termijn-geheugen. Hamburger zegt dat die eerste slaap verslechtert bij meer dan een glas alcohol.

Goed slapen is essentieel. Je kunt dat zelf regelen met op tijd naar bed gaan en kort voor dat je naar bed gaat geen dingen te doen die dat slapen verhinderen. Daarom hebben we de slaapkamers op de koelste plek van ons huis, kom je er geen rustonderbrekende felle kleuren aan, kijken we geen tv op de slaapkamer en willen we ook het liefst die ruimte niet associëren met huiswerk maken.

Dat we met het hoofd naar het noorden slapen heeft met een onderzoekje te maken over de relatie tussen magnetische velden van de aarde en goed slapen. Als je daar op googlet lees je dat dat waar is, maar net zo vaak dat dat onzin is. Doe er maar mee wat je wil, als je maar wel goed slaapt 😉 Kijk daarvoor eens naar de bedden en matrassen van Coco-mat, die maken bedden van natuurlijk materiaal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.