go ahead eagles versiert twee penaltys en wint van excelsior

Op een kletsnat veld kwam Go Ahead Eagles al na elf minuten op voorsprong. Sander Duits kopte vanuit een hoekschop de 1-0 binnen. Na de openingstreffer wist de thuisploeg niet direct door te drukken, maar na ruim een half uur werd het wel 2-0. Sinan Bytyqi verdiende een strafschop na een overtreding van Jurgen Mattheij. Vanaf elf meter faalde Sam Hendriks niet. Excelsior speelde niet onaardig, maar werd nauwelijks gevaarlijk. 

Na rust probeerden de bezoekers iets meer, maar na de rode kaart van Danilo Pantic (die zijn tweede gele kaart kreeg) werd de opdracht nog lastiger. Go Ahead Eagles speelde angstig na de rode kaart en liet Excelsior komen. De Rotterdammers werden tweemaal zeer gevaarlijk, maar waren niet scherp genoeg in de afronding. Nadat Terell Ondaan hands in het eigen strafschopgebied maakte en Sam Hendriks het cadeautje dankbaar uitpakte, was de wedstrijd gespeeld. Door de overwinning klimmen de Deventenaren naar de twaalfde plek.

Meer foto's