gerlant christa

Christa woont voorbij Olst aan de andere kant van de IJssel en heeft een voorliefde voor oude tractoren, rijdt graag toertochten, maar vindt het ook geen enkel probleem om de kids even met de trekker van school te halen. Haar grote trots is de Fordt 4000 en afgelopen zomer kwamen er dan ook regelmatig foto’s langs van haar aan het gras schudden, hooi harken en balen persen, maar ook van toertochten in de weide omgeving. Dingen die ik ook allemaal graag mag doen.

We hebben nog meer gemeen, Christa’s man was loonwerker, is nu afgekeurd, gaat langzaam achteruit en moet tegenwoordig met regelmaat naar het ziekenhuis waar zij hem dan heenbrengt. Ik ben ook afgekeurd, was ooit ook werkzaam in die branche, ga niet regelmatig naar het ziekenhuis, maar ga ook langzaam achteruit. Dat laat ik niet iedereen zien, maar mijn vrouw en kinderen en sommige goedverstaanders op sociale media merken dat wel. Christa is er zo een en dan geeft ze me wel eens een peptalk of lollige opmerking.

Christa deelt veel op haar tijdlijn over van alles en nog wat: haar kinderen, haar man, haar schoonvader, haar vriendje, haar trekkers, haar auto, haar huisje. Maar ze maakt vooral graag grappen. Ik zou haast willen zeggen ‘schuine grappen’, maar dat zou jullie een verkeerde indruk van haar geven. We hebben een zelfde soort van gevoel voor humor, laat ik het daar maar op houden.

Zij is ook de onafhankelijke geest die vooraf via de mail mijn stukjes leest, zeker als het over (voor mij gevaarlijke) onderwerpen als loonwerkers en/of groot landbouwverkeer gaat. Je weet immers maar nooit hoe sommige gasten reageren? Het gaat pas online als zij het heeft gelezen en goedgekeurd.

Christa is denk ik ook de grootste fan van Harten10, het zang duo van Tineke Willems en Martien Ekkelenkamp uit Dalfsen. Hoe vaak zie ik niet op mijn tijdlijn langskomen dat Christa iets deelt met of voor Tineke? Ik kende ze helemaal niet, het duo, maar nieuwsgierig geworden door haar enthousiasme toch eens wat nummers geluisterd en ik moet eerlijk zijn: ik vind het best wel wat hebben en kwam er toen ook achter dat het dezelfde Martien is die vroeger op de landbouwschool bij mij in de klas zat. Nooit gedacht dat hij ooit een zanger zou worden, hij was meende ik alleen maar druk met koeien en paarden.

Het stukje over de Boerinnen Kalender op deze site; ik deelde het op mijn sociale media en Christa reageerde met een foto van haarzelf en vroeg of zij ook op die kalender mocht. Wie er op die kalender gaan, daar ga ik niet over, maar even met de redactie overlegd en zie wat er is gebeurd

Gerlant
gerlant@sallandcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.