foreco gewoon afhankelijk van snel internet

“Al vroeg zagen we de afhankelijkheid ontstaan van goed functionerend breedband. We moeten via internet goed vindbaar zijn en verkopen daardoor door het hele land. Ook het internetverkeer met klanten en ons zusterbedrijf Foreco Houtconstructies in Zuid Holland is super belangrijk”

“Natuurlijk heeft Foreco ook een belangrijke regionale functie. Er zijn heel veel mensen die naar onze werf komen en hun producten zelf ophalen, maar we zijn meer en meer een landelijk leverend bedrijf. We hebben nogal wat specials waarvoor mensen in het hele land ons weten te vinden. Googel maar op ‘pionierhout’ voor scouting en je komt in Dalfsen terecht.”

Foreco is typisch zo’n bedrijf op het platteland zoals de provincie Overijssel ze graag steeds meer ziet verschijnen. Het is geen agrarisch bedrijf, maar het heeft wel alles te maken met het platteland en de groene ruimte. Overijssel zoekt kansen voor nieuwe gebruikers van het platteland die ook gekwalificeerde werkgelegenheid met zich mee brengen. Het aantal boeren neemt in flink tempo af. Er wordt gesproken over een halvering in de komende vijf jaar. Ondernemers met een passende signatuur van voldoende omvang kunnen zorgen voor nieuw economisch draagvlak op het platteland. Bedrijvigheid die past bij het landelijke karakter zonder zware industrie te zijn. Foreco ís zo’n bedrijf dat z’n roots ook nadrukkelijk in het Sallandse buitengebied heeft. Maar inmiddels wel met 90 werknemers en nog heel veel afgeleide werkgelegenheid.

Ondernemen in het buitengebied houdt dan wel in dat je niet aan een ‘digitaal zandpad’ kunt zitten. En voor snel internet is de oude koperverbinding dat feitelijk wel. Vechtdal Breedband, een gecombineerd initiatief uit Dalfsen en Ommen beijvert zich voor glasvezel. En met succes, want marktpartij CIF gaat daarvoor zorgen als ze minimaal 50% van de buitengebied woningen mag aansluiten. Het zuidelijk gedeelte van de Gemeente Dalfsen en gebiedsdelen van Ommen hebben die deelname met 65%  al ruimschoots gehaald. De verdere vraagbundeling in het overige Vechtdalgebied begint direct na de vakanties. Zo’n 50 ambassadeurs van de stichting waarvan Peter Swager voorzitter is, gaan dan op pad om bewoners belangeloos  te helpen bij de keuzes waarvoor bewoners staan.

Swager is blij met het enthousiasme. “Door bundeling van initiatieven vanuit het Vechtdal tot in Twente is daadkracht getoond waar de markt graag op wil inspelen. Zo zal in de loop van 2017 het Overijsselse buitengebied goeddeels glasvezel en dus snel internet hebben en daarmee een koploper in Nederland zijn”. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.