flierefluiter moet betalen ondanks gelijk bij commissie bezwaarschriften

Op 2 april van vorig jaar werd Pronk op last van een dwangsom van maximaal 8.000 euro gedwongen verdere bouwactiviteiten op het terrein van de Flierefluiter te staken. Iedere overtreding die zou worden geconstateerd zou hem 500 euro kosten.

Foto’s
Vanuit de gemeente werd na de mededeling over de dwangsom tot drie maal toe een controle uitgevoerd: op 3, 7 en 29 oktober. Daarbij werden foto’s gemaakt. Op de laatsgenoemde datum bleken er toch weer bouwwerkzaamheden te hebben plaatsgevonden; er waren gaasnetten aangebracht tussen houten palen. Dat gaas was op 7 oktober nog niet aanwezig.

De gemeente besloot daartoe over te gaan tot het het incasseren van de eerste dwangsom van 500 euro. Pronk was het daar niet mee eens en stelde dat de werkzaamheden al waren voltooid bij het ontvangen van de bouwstop.

Fout gemeente
De commissie bezwaarschriften gaf Pronk wat dat betreft ‘het voordeel van de twijfel’. Volgens de commissie was het niet voldoende te bewijzen dat de Flierefluiter-eigenaar de bouwwerkzaamheden daadwerkelijk had voortgezet ná de bouwstop. Hoe dat kan? De commissie beschikte door een fout van de gemeente niet over de foto’s van 7 oktober.

Door het ontbreken van die foto’s was de commissie dus niet bij machte een juist beeld van de situatie te vormen. Het college heeft daarom besloten het advies naast zich neer te leggen. “Voor de belanghebbende vervelend, echter weegt dat niet op tegen het belang van adequate handhaving”, luidt de verklaring.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.