filmhuis olst presenteert de boxtrollen en er ist wieder da

Jeugdfilm ‘De Boxtrollen’ – 18.30 uur

Een leuke  griezel film voor de jeugd omdat het binnenkort Halloween is. De Boxtrollen zijn monsters die onder de straten van Kaasbrugge wonen. ’s Nachts kruipen ze uit het riool om kinderen te ontvoeren en heerlijke kaasjes te stelen. Tenminste…volgens de legende. De waarheid ligt echter anders: het zijn lieve rare snuiters die samen voor het weesjongetje Eitjes zorgen. Wanneer ze worden bedreigd door een schurkachtige verdelger moet Eitjes hulp zoeken in de stad boven de grond om zijn familie te sparen. Hij ontmoet Winnie en samen moeten ze niet alleen de Boxtrollen redden maar ook de ziel van de stad. Vanaf 6 jaar; 2014; NL gesproken; 100 min.

Volwassenfilm  ‘Er Ist Wieder Da’ – 20.30 uur

Deze filmavond is i.s.m. Het Overijssels Filmfestival. Tien andere lokale filmhuizen doen hier ook aan mee. Voorafgaand aan het vertonen van deze film zal Volkskrant recensent Kevin Tolma een korte inleiding geven. Wellicht denkt de kijker: alweer zo’n Tweede Wereldoorlog drama maar niets is minder waar, want Er Is Wieder Da schetst juist een heel ander beeld van Hitler. In deze film weet hij een vrij charismatische terugkeer in de maatschappij te maken. Zelf is hij nu behoorlijk kritisch over bepaalde belangrijke gebeurtenissen. De kijker maakt een milde, sympathieke Hitler mee. Je vraagt je af: hoe zou hij in deze tijd als leider zijn?  2015; 116 min. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.